Πούτιν: Θα κατέβω ανεξάρτητος για την προεδρία - Ο λαός απεχθάνεται το κόμμα

Πούτιν: Θα κατέβω ανεξάρτητος για την προεδρία - Ο λαός απεχθάνεται το κόμμα

Μπορεί να είναι το δικό του κόμμα αυτό που κυβερνά, αλλά δεν δίστασε να τα βάλει με όλους...

Πούτιν: Θα κατέβω ανεξάρτητος για την προεδρία - Ο λαός απεχθάνεται το κόμμα
«Θα κατέβω ως ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι με το κυβερνών κόμμα "Ενωμένη Ρωσία που ο λαός απεχθάνεται
», είπε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους που τον παρακολουθούσαν στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου του ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας,
Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κλείσιμο
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Govorit Moskva» έκανε την πρώτη ερώτηση στον Ρώσο πρόεδρο κι έβγαλε "λαβράκι": «Ποιος είναι ο στόχος σας για την επόμενη προεδρική καμπάνια αν θα κερδίσετε τις εκλογές το 2018;
», με τον Πούτιν να επισημαίνει: «
Θα κατέβω ως ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι με το κυβερνών κόμμα "Ενωμένη Ρωσία που ο λαός απεχθάνεται».

Ο Πούτιν εξήρε επίσης την αναγκαιότητα διαφορετικών γλωσσών σε ρωσικές περιοχές επισημαίνοντας ότι οι τοπικές κουλτούρες θα πρέπει να προστατεύονται σε μέρη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Ποιος είναι ο Πούτιν από πολιτικής άποψης», ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι θα ήθελε να είναι κάποιος που να απολαμβάνει την ευρεία υποστήριξη του ρωσικού λαού. 

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς του αντιπάλους στη Ρωσία, ο Πούτιν κάνει αναφορά σε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ρωσική οικονομία και τον τομέα της υγείας τα οποία υπό την ηγεσία του δείχνουν ότι όλα βαίνουν ομαλά.  

«Η αντιπολίτευση χρειάζεται προτάσεις για το πώς να κάνει τα πράγματα καλύτερα... Υπάρχουν αμφιβολίες μεταξύ των Ρώσων πολιτών ότι η αντιπολίτευση έχει κάνει ρεαλιστικές προτάσεις γι' αυτά τα ζητήματα», προσθέτει. 

Ερωτηθείς για τις συμφωνίες πυραύλων και τη συνθήκη START, αν θα επιβιώσει κι αν θα υπάρξει ένας νέος αγώνας στον τομέα των εξοπλισμών, ο Πούτιν επεσήμανε ρίχνοντας... σπόντες στην κυβέρνηση Τραμπ: «Δεν αποχωρήσαμε από τις θεμελιώδεις πυραυλικές συνθήκες - τη συνθήκη ΑBM - οι ΗΠΑ το έκαναν αυτό», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Οι ΗΠΑ εγκατέστησαν αμυντικούς πυραύλους στη Ρουμανία, τους "Aegis" , και τους μετακίνησαν σε παραθαλάσσιες περιοχές»,
τόνισε ο Πούτιν.

Σε άλλη ερώτηση του τηλεοπτικού καναλιού «Rossiya 1», αναφέρθηκε στο θέμα της Αρκτικής. 

«Τα θέματα ασφάλειας στην Αρκτική είναι επίσης ζωτικής σημασίας», λέει ο Πούτιν. 

 «Η Αρκτική θα κάνει τη Ρωσία πλούσια, εκεί είναι οι πηγές ενέργειας»,
πρόσθεσε. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι ΗΠΑ έχουν αποχωρήσει de facto από τη Συνθήκη για τη μείωση των πυραύλων μέσου και μικρότερου βεληνεκούς (INF), αλλά η Ρωσία δεν πρόκειται να το κάνει, ξεκαθάρισε ακόμα ο Πούτιν.

Οι φόροι δεν θα αυξηθούν μέχρι τα τέλη του 2018, υποσχέθηκε ο Πούτιν στο ρωσικό λαό. 

Σχετικά με το θέμα των ρωσοαμερικανικών επαφών κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι: «Αυτό επινοήθηκε από τους πολέμιους του προέδρου Τραμπ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι υπονομεύουν τη δική τους χώρα, δεν δείχνουν σεβασμό προς τους Αμερικανούς που ψήφισαν τον Τραμπ».

Σε ότι αφορά τις επαφές μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών, ο Πούτιν υποστηρίζει ότι είναι συνηθισμένη πρακτική για τους διπλωμάτες να μιλάνε: «Τι είναι τόσο παράξενο σε αυτό; Γιατί έχετε αυτή την ρωσική υστερία  της κατασκοπείας;».

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι «εναπόκειται στον αμερικανικό λαό να εκτιμήσει το Τραμπ, όχι εγώ... Αλλά κοιτάξτε τις αγορές, είναι πάνω, υποδεικνύοντας στους επενδυτές να τον εμπιστεύονται».
«Σεβόμαστε επίσης την αντιπολίτευση των ΗΠΑ», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Δεν ξέρω αν ο Τραμπ εξακολουθεί να έχει την ίδια επιθυμία να συνεργαστεί στενά μαζί μας, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε στενά για μια σειρά θεμάτων», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης