Βίντεο: Εκκενώθηκε για δύο ώρες το προαύλιο του Λούβρου λόγω ύποπτου αντικειμένου

Βίντεο: Εκκενώθηκε για δύο ώρες το προαύλιο του Λούβρου λόγω ύποπτου αντικειμένου

Αιτία του συναγερμού ήταν μια τσάντα που εντόπισαν τα σκυλιά της αστυνομίας - Στο Λούβρο έχει επιλέξει να γιορτάσει απόψε ο Εμανουέλ Μακρόν, εφόσον βγει νικητής στις εκλογές

Βίντεο: Εκκενώθηκε για δύο ώρες το προαύλιο του Λούβρου λόγω ύποπτου αντικειμένου
Ο προαύλιος χώρος του Λούβρου στο Παρίσι εκκενώθηκε εσπευσμένα γύρω στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής από τις γαλλικές αρχές, λόγω «πιθανής απειλής», όπως μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Associated Press. Μετά δύο ώρες ενδελεχούς έρευνας του χώρου, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος και η πρόσβαση στο προαύλιο επετράπη ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία του συναγερμού ήταν ένα ύποπτο αντικείμενο, (πιθανόν μια τσάντα μπαταρίας κάμερας) το οποίο εντόπισαν τα εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας σε μια από τις σκηνές που έχουν στήσει εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Αμέσως ζητήθηκε από τους 300 και πλέον δημοσιογράφους αλλά και από τους πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία μπροστά στο μουσείο να αποχωρήσουν.




Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν άμεση κινητοποίηση. δεδομένης της κρισιμότητας της ημέρας και των φόβων ότι οι τζιχαντιστές ίσως επιλέξουν τη μέρα των γαλλικών εκλογών για να στείλουν ένα αιματηρό μήνυμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προαύλιο του διάσημου μουσείου είναι ο χώρος που έχει επιλεγεί από τον Εμανουέλ Μακρόν για να γιορτάσει, εφόσον φυσικά βγει νικητής στις σημερινές εκλογές.

Σχετικά με την εκκένωση, η επικεφαλής της εκστρατείας του Μακρόν δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, έγινε «για προληπτικούς λόγους».

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και βαν πυροτεχνουργών, τα οποία ωστόσο αποχώρησαν μετά από μερικές ώρες.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης