Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κλαμπ στη Φλόριντα - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κλαμπ στη Φλόριντα - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια ενός event για εφήβους - Για 17 τραυματίες κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα - Πληροφορίες για πέντε συλλήψεις

Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κλαμπ στη Φλόριντα - Τουλάχιστον δύο νεκροί
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 17 τραυματίστηκαν όταν ένας άγνωστος άνοιξε πυρ περίπου στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας) εναντίον του πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο σε ένα νυχτερινό κλαμπ στη Φλόριντα των ΗΠΑ.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο χώρο του πάρκινγκ του Club Βlu στο Φορτ Μάγιερς, κατά τη διάρκεια ενός εφηβικού event, κάτι που σημαίνει ότι - στην πλειοψηφία του - το πλήθος είναι νεαρής ηλικίας.

Η αφίσα από το event που φιλοξενούσε το κλαμπ



Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, ένα 14χρονο παιδί έπεσε νεκρό κατά τη διάρκεια της επίθεσης, της οποίας ακόμα είναι άγνωστα τα κίνητρα, ενώ προς το παρόν επικρατεί σύγχυση αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται στην επίθεση. 



Πέντε άνθρωποι προσήχθησαν για ανάκριση, ανέφερε η αστυνομία και η περιοχή «θεωρείται ασφαλής», αν και κοντινοί δρόμοι έχουν κλείσει καθώς η έρευνα συνεχίζεται.
Σε δήλωση που εξέδωσε το τοπικό τμήμα, αναφέρεται ότι αρκετοί τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο - μεταξύ τους και ένα 14χρονο παιδί - και ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων. Την ίδια ώρα, φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν τον χώρο γύρω από το κλαμπ να έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η μαρτυρία ενός από τους επιζώντες της επίθεσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα τρία σημεία της περιοχής του Φορτ Μάγιερς σήμερα το πρωί, ωστόσο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία κάποιο παραπάνω στοιχείο για τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Wink News, πάνω από 30 πυροβολισμοί ακούστηκαν στον εξωτερικό χώρο του κλαμπ, ο οποίος ήταν γεμάτος από εφήβους, κάτι που επιβεβαιώνει ο μεγάλος αριθμός από τα ενδεικτικά καρτελάκια για τους κάλυκες που έχει τοποθετηθεί από τη σήμανση στην περιοχή.

Η επίθεση δεν σχετίζεται «σε καμία περίπτωση με τρομοκρατία», δήλωσαν στο Fox News πηγές της αστυνομίας. Όπως εικάζουν οι αρχές, το περιστατικό έχει να κάνει με τις συμμορίες νέων που δρουν στην περιοχή.

«Λυπόμαστε πολύ για όλα όσα συνέβησαν», ανέφερε η ανακοίνωση που δημοσίευσε το Club Blu στο Facebook πριν από λίγη ώρα. «Προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε στους έφηβους αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν ένα ασφαλές περιβάλλον για να διασκεδάσουν. Υπήρχαν ένοπλοι φρουροί στις εγκαταστάσεις αλλά και έξω», συμπλήρωνε η ανακοίνωση.

Φωτογραφίες από το χώρο του πάρκινγκ του Club Blu



Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης





Μία μητέρα της οποίας η κόρη ήταν στο event, περιέγραψε τη σκηνή της επίθεσης ως «χαοτική», αναφέροντας ότι τα παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα και κρύβονταν κάτω από αμάξια για να αποφύγουν τις σφαίρες. 



Το επεισόδιο σημειώνεται έξι εβδομάδες μετά τη σφαγή σε νυκτερινό κέντρο στην πόλη Ορλάντο της Φλόριντα, όπου ένας ένοπλος σκότωσε 49 ανθρώπους στο φονικότερο επεισόδιο μαζικών δολοφονιών με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης