Βρετανία: Η σπασμένη κιθάρα του Πιτ Τάουνσεντ πωλήθηκε για 70.000 ευρώ

Βρετανία: Η σπασμένη κιθάρα του Πιτ Τάουνσεντ πωλήθηκε για 70.000 ευρώ

Ανήκει στον γνωστό κιθαρίστα των Who και είναι η μοναδική που έχει καταφέρει να διασωθεί -έστω και σε κομμάτια- από την γνωστή μανία του Τάουνσεντ να καταστρέφει τις κιθάρες του στο τέλος των συναυλιών του

Βρετανία: Η σπασμένη κιθάρα του Πιτ Τάουνσεντ πωλήθηκε για 70.000 ευρώ
Για το πόσο αξίζει μια κιθάρα υπάρχουν προφανώς πολλές απόψεις. Για το πόσο αξίζει μια σπασμένη κιθάρα, υπάρχει πλέον το πάνω όριο: 70.000 ευρώ. Στην περίπτωσή της όμως δεν πρόκειται για μία απλή κιθάρα, αλλά για μία Rickenbacker η οποία ανήκε στον Πιτ Τάουνσεντ, κιθαρίστα του μεγάλου συγκροτήματος της ροκ «Who».

Ο συγκεκριμένος κιθαρίστας, πέρα από μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ροκ μουσικής είχε και την «κακή» συνήθεια να σπάει την κιθάρα του κατά την διάρκεια του κλεισίματος των συναυλιών του γκρουπ.

Από τις δεκάδες, ίσως εκατοντάδες κιθάρες που έχει σπάσει ο 70χρονος σήμερα ροκ σταρ, μία και μόνη έχει παραμείνει ολόκληρη (έστω και σπασμένη). Πρόκειται για την κιθάρα που έσπασε σε συναυλία των Who στην τουρνέ που έκαναν για τα 25 χρόνις τους, το 1989.


Κλείσιμο

Ο ίδιος υποστήριξε ότι κατά την πρώτη φάση του συγκροτήματος έσπαγε διαρκώς κιθάρες (ανάμεσα στο 1964 και 1965) κάτι που συνέβαλλε με τον δικό του τρόπο στην αναγνώριση και καθιέρωση του γκρουπ.

Όμως αυτή εδώ η κιθάρα που πωλήθηκε για 70 χιλιάδες ευρώ είναι μοναδική, καθώς όχι μόνο είναι η τελευταία που έσπασε, αλλά είναι και η μόνη που κατάφερε να κρατήσει τα κομμάτια της.


Τα κομμάτια αυτά κρατήθηκαν από έναν τεχνικό κιθάρας μετά την συναυλία του 1989, και μετά από λίγο καιρό κατάφερε να την «συναρμολογήσει» σε ένα κάδρο όπως φαίνεται και από την φωτογραφία. Στον πλειστηριασμό πωλήθηκε μαζί με την σπασμένη κιθάρα, και μία κανονική, και αυτή από την συλλογή του Τάουνσεντ. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης