ΗΠΑ: Είμαστε 99% σίγουροι ότι σκοτώσαμε τον Τζιχάντι Τζον

ΗΠΑ: Είμαστε 99% σίγουροι ότι σκοτώσαμε τον Τζιχάντι Τζον

Fox, ABC και BBC μεταδίδουν ότι ο «χασάπης» του Ισλαμικού Κράτους είναι νεκρός - Το Πεντάγωνο αρκείται στο ότι βομβαρδίστηκε περιοχή στην πόλη Ράκκα στην οποία βρισκόταν ο βάρβαρος εκτελεστής- Πληροφορίες ότι τον εντόπισαν την ώρα που έμπαινε σε αυτοκίνητο

ΗΠΑ: Είμαστε 99% σίγουροι ότι σκοτώσαμε τον Τζιχάντι Τζον
Νεκρό θεωρούν τον Βρετανό «Τζιχάντι Τζον» βρετανικά και αμερικανικά δίκτυα επικαλούμενα υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές των HΠΑ, με το Πεντάγωνο να μην επιβεβαιώνει προς το παρόν την πληροφορία, και να αρκείται μόνο στη διευκρίνιση πως πράγματι οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο συριακό έδαφος είχαν στόχο τον "χασάπη" του Ισλαμικού Κράτους. 

Tα δίκτυα ABC, Fox και ΒΒC μεταδίδουν την είδηση του θανάτου του «Τζιχάντι Τζον» την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να διευκρινίσει εάν ζει ή πέθανε ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους, Μοχάμεντ Εμουάζι.

Κατηγορηματικό για το θάνατο του Τζιχάντι Τζον εμφανίστηκε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο υποστηρίζει ότι μαζί του σκοτώθηκαν ακόμα τρεις ξένοι τζιχαντιστές.

Κλείσιμο
Ο Τζιχάντι Τζον όταν ζούσε στο Λονδίνο


Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Τζιχάντι Τζον, ο οποίος έχει αποκεφαλίσει on camera, μεταξύ άλλων, τον αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ, τον Τζέιμς Φόλεϊ και τους βρετανούς Ντέιβιντ Χέινς και Άλαν Χένινγκ, εντοπίστηκε την ώρα που έμπαινε σε ένα όχημα αφού πρώτα είχε βγει από ένα κτήριο της συριακής πόλης.

Αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι το χτύπημα κατά του εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους ήταν «άψογο και "καθαρό", χωρίς παράπλευρες απώλειες».



Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Πενταγώνου,. Πίτερ Κουκ, «εξετάζουμε όλα τα στοιχεία από την επιχείρηση και θα θα δώσουμε στη δημοσιότητα όποια πληροφορία έχουμε». 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι πριν από ένα χρόνο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, είχε βιαστεί να ανακοινώσει τον θάνατο του «Τζιχάντι Τζον» γεγονός που δικαιολογεί την επιφυλακτικότητα, αυτή τη φορά, των επίσημων αμερικανικών αρχών. 

Για την επίθεση αναμένεται τις επόμενες ώρες και δήλωση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ενώ τις εξελίξεις παρακολουθεί στενά και η ιαπωνική κυβέρνηση καθώς ένας μασκοφόρος άνδρας αποκεφάλισε τους προηγούμενους μήνες και έναν Ιάπωνα αιχμάλωτο τον τζιχαντιστών.

Ο Τζιχάντι Τζον φέρεται να έχει μεγαλώσει σε προάστιο του Δυτικού Λονδίνου με κατοίκους της περιοχής να τον χαρακτηρίζουν ως «λαμπρό νέο».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες σπούδασε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ και συχνά προσευχόταν σε τζαμί στην πόλη του Γκρίνουιτς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης