Ρωσία: Πιάστηκε νεκροφόρα με μισό τόνο χαβιάρι κρυμμένο μέσα στο... φέρετρο

Ρωσία: Πιάστηκε νεκροφόρα με μισό τόνο χαβιάρι κρυμμένο μέσα στο... φέρετρο

Και αν αναρωτιέστε πόσο κόστιζε όλο αυτό το φορτίο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα βαζάκι μόλις 125 γραμμάρια από τα αυγά του οξύρρυγχου ξεπερνά τα 100 δολάρια

Ρωσία: Πιάστηκε νεκροφόρα με μισό τόνο χαβιάρι κρυμμένο μέσα στο... φέρετρο
Για την αστυνομία της πόλης Khabarovsk που βρίσκεται στα ανατολικά της Ρωσίας, ο τυπικός έλεγχος μιας νεκροφόρας έβγαλε... λαβράκι. Για την ακρίβεια έβγαλε μισό τόνο χαβιάρι το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα στο φέρετρο που είχε στο πίσω μέρος της η νεκροφόρα. 

Ο οδηγός στην αρχή είπε στους ανθρώπους της Τροχαίας ότι μετέφερε μία νεκρή γυναίκα αλλά μετά από την έρευνα της αστυνομίας βρέθηκε το πολύτιμο φορτίο, το οποίο είχε κρυφτεί έντεχνα μέσα στο φέρετρο, τυλιγμένο μέσα σε μικρά σακουλάκια. Το συνολικό βάρος του χαβιαριού έφτανα τα 500 κιλά, νούμερο εξωφρενικό για όσους γνωρίζουν τα σχετικά με το χαβιάρι και την τεράστια αξία που έχει ως προϊόν. 

Κλείσιμο
Το παράνομο ψάρεμα του οξύρρυγχου έχει απαγορευθεί στην χώρα καθώς έχουν μειωθεί σημαντικά οι πληθυσμοί του, ιδίως στην Κασπία Θάλασσα όπου γίνεται και η υπεραυλίευσή τους. Παράλληλα η πώληση χαβιαριού απαγορεύεται επίσης εκτός αν πρόκειται από εγκεκριμένη ιχθυοκαλλιέργεια του συγκεκριμένου ψαριού. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το εμπάργκο που έχουν ασκήσει οι δυτικές χώρες στη Ρωσία, εξαιρείται το... χαβιάρι (πώς άλλωστε θα μπορούσε να ζήσει η Δύση χωρίς το χαβιάρι της...), κάτι που εξηγεί και την τεράστια ποσότητα που βρέθηκε συγκεντρωμένη.

Η παράνομη αλιεία παραμένει όμως ένα σημαντικό πρόβλημα και είναι ιδιαίτερα εξαπλωμένη σε περιοχές με μικρή αστυνόμευση. Σε ότι αφορά την περίπτωση της συγκεκριμένης «κηδείας» ο οδηγός δήλωσε στους αστυνομικούς ότι απλά του έδωσαν ένα κλειστό φέρετρο για να το μεταφέρει από την μία πόλη στην άλλη, χωρίς να... έχει πάρει μυρωδιά τι βρίσκεται μέσα. Όμως όπως φαίνεται η υπόθεση ήταν αρκετά...  βρώμικη και αυτό δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από την αστυνομία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης