Μπάιντεν: Αμερικανός «πυροσβέστης» στο Κίεβο

Μπάιντεν: Αμερικανός «πυροσβέστης» στο Κίεβο

Πακέτο τεχνικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία προσφέρει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Μπάιντεν: Αμερικανός «πυροσβέστης» στο Κίεβο
Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Κίεβο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει πακέτα τεχνικής βοήθειας σε ζητήματα ενέργειας και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ειδικότερα, η παροχή τεχνογνωσίας στοχεύει στη διεύρυνση της ενεργειακής απόδοσης και στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, σύμφωνα με ενημέρωση Αμερικανού αξιωματούχου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο και σχετικά με την οικονομική βοήθεια, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διασφαλίσουν ότι η διεθνής οικονομική βοήθεια θα φτάσει σε όλα τα μέρη της χώρας και θα διατεθεί αποτελεσματικά.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα συζητήσει την πρόσφατη συμφωνία για την παροχή μη θανατηφόρας ασφάλειας στην Ουκρανία. «Θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με την ουκρανική κυβέρνηση σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν και θα εξεταστεί πιθανή επιπλέον βοήθεια την προσεχή περίοδο».

Η επίσκεψή του γίνεται καθώς μια συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αποτραπεί μια ευρύτερη σύγκρουση αρχίσει να εξασθενεί. Φιλορώσοι ένοπλοι αυτονομιστές διατηρούν τον έλεγχο στα κυβερνητικά κτίρια που έχουν καταλάβει σε διάφορα σημεία στην ανατολική Ουκρανία καθώς η Ουάσινγκτον απειλεί να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα.

Το ταξίδι του Μπάιντεν στο Κίεβο, που είναι η πλέον υψηλόβαθμη επίσκεψη αξιωματούχου των ΗΠΑ από την έναρξη της κρίσης, προέκυψε έπειτα από συζητήσεις με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Ο Μπάιντεν ήθελε να έρθει στο Κίεβο για να στείλει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη δημοκρατία, την ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Θα καλέσει για την επείγουσα εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα ενώ ταυτόχρονα θα κάνει σαφές... ότι θα υπάρξει αυξανόμενο κόστος για τη Ρωσία αν επιλέξει την αποσταθεροποίηση από την εποικοδομητική πορεία τις επόμενες ημέρες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης