Ρωσία: Θα εφοδιαστεί το 2017 με νέο σύστημα πυραύλων

Ρωσία: Θα εφοδιαστεί το 2017 με νέο σύστημα πυραύλων

Οι πύραυλοι εδάφους-αέρα S-500 «Προμηθέας» πρόκειται να αντικαταστήσουν τους S-300 «Triumph», οι οποίοι χρησιμεύουν για την υπεράσπιση θέσεων από σημαντική αεροπορική επίθεση

Νέα τεχνική για την κυτταρική αναγέννηση της καρδιάς
Ρωσία: Θα εφοδιαστεί το 2017 με νέο σύστημα πυραύλων
Η Ρωσία θα εξοπλιστεί το 2017 με ένα νέο εξελιγμένο σύστημα πυραύλων ικανών να πετυχαίνουν στόχους στο διάστημα, δήλωσε σήμερα μια πηγή στους κόλπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Το νέο σύστημα πυραύλων S-500 βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης. Προβλέπεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2017», δήλωσε αυτή η πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Οι πύραυλοι εδάφους-αέρα S-500 «Προμηθέας» πρόκειται να αντικαταστήσουν τους S-300 «Triumph», οι οποίοι χρησιμεύουν για την υπεράσπιση θέσεων από σημαντική αεροπορική επίθεση.
Κλείσιμο

Με δραστικό βεληνεκές που φθάνει τα 600 χλμ., έναντι 400 χλμ. για τους S-400, οι πύραυλοι S-500 θα μπορούν να πλήττουν δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά. Οι S-500, οι οποίοι κατασκευάζονται από την εταιρεία Almaz-Antei, θα μπορούν να καταστρέφουν ταυτοχρόνως μέχρι 10 βαλλιστικούς πυραύλους που πετούν με ταχύτητα ως και 7 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.

πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης