Telegraph: Αυτά είναι τα 19 καλύτερα νησιά της Ελλάδας

Telegraph: Αυτά είναι τα 19 καλύτερα νησιά της Ελλάδας

Δείτε την λίστα με τα καλύτερα νησιά της χώρας που φιλοξενήθηκαν στην βρετανική εφημερίδα 

Telegraph: Αυτά είναι τα 19 καλύτερα νησιά της Ελλάδας
Τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά παρουσιάζει σε σημερινό της αφιέρωμα η βρετανική Telegraph κάνοντας αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά τους σε συνδυασμό με φωτογραφικό υλικό. 


1. Καλύτερες παραλίες: Ζάκυνθος

Κλείσιμο


Τα νησιά του Ιονίου φιγουράρουν στην πρώτη θέση της λίστας με τους 19 καλύτερους ελληνικούς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στις αμμώδεις παραλίες και  τις μεγάλου μήκους ακτογραμμές. 

Ο «Μύρτος» στην Κεφαλλονιά, το «Πόρτο Κατσίκι» στην Λευκάδα, το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο συγκαταλέγεται στις πιο φωτογενείς παραλίες τις οποίες αξίζει κάποιος να επισκεφθεί ακόμα και αν έχουν λίγο κόσμο παραπάνω.


2. Κατάλληλη για οικογένειες: Κέρκυρα




«Αν θα μπορούσα να δώσω σε ένα παιδί δώρο, θα του έδινα τα παιδικά μου χρόνια», είπε το 1995 ο συγγραφέας  Gerald Durrell, σε μία ηχηρή υποστήριξη για την Κέρκυρα, όπου έζησε το διάστημα 1935-1939.

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε στο νησί του Ιονίου ωστόσο υπάρχουν ακόμα ειδυλλιακά σημεία για να βρει κανείς και αρκετά οικογενειακά καταλύματα.

3. Ιστορία-Πολιτισμός: Δήλος

Η γενέτειρα του Απόλλωνα σύμφωνα με τη μυθολογία μπορεί να υπερηφανεύεται για τα αρχαία μνημεία από την χρυσή ελληνιστική εποχή. Ολόκληρο το νησί είναι ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τα πρώτα αρχαία ευρήματα είδαν το φως το 1872. Οι επισκέπτες φθάνουν στο νησί με βάρκα από τη Μύκονο ωστόσο δεν καθίσταται δυνατή η παραμονή τους εκεί. 

4. Τα καλύτερα ξενοδοχεία: Μύκονος




Τα πιο κομψά καταλύματα έχει αναμφίβολα το «νησί των ανέμων» πράγμα που τονίζεται και στην βρετανική εφημερίδα. Το Cavo Tagoο έχει την τιμητική του αφού γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην Χώρα του νησιού και χτίστηκε στην κορυφή ενός εγκαταλειμμένου λατομείου.


5. Καλύτερη κουζίνα: Κρήτη




Για τους λάτρης της καλής κουζίνας η Κρήτη είναι ο κατεξοχήν προορισμός. Στο αφιέρωμα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα τοπικά προϊόντα του νησιού, στον κρητικό ντάκο αλλά και την ρακί.

6. Το καλύτερο κρασί: Κεφαλλονιά




Υπάρχει εξίσου καλό κρασί στην Κρήτη και στην Σαντορίνη όμως η Ρόμπολα που παράγεται αποκλειστικά στην Κεφαλλονιά θεωρείται το κατ’ εξοχήν επώνυμο εξαγώγιμο προϊόν του νησιού που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό του.

7. Γαλήνη και ηρεμία: Κουφουνήσια



Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο μικρά νησιά: Το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι τα οποία χωρίζει η θάλασσα. Το Κάτω Κουφονήσι παραμένει ακατοίκητο ενώ το Άνω έχει 366 άτομα πληθυσμό που ζουν κυρίως από την αλιεία. Λέγεται πως τα σκάφη που αράζουν εκεί τα καλοκαίρια είναι περισσότερα από τους ντόπιους. Συστήνεται σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν από τον «θόρυβο» της Μυκόνου και της Σαντορίνης.


8. Για τους οικολόγους: Ύδρα




Πρόκειται για «ένα διατηρητέο αρχιτεκτονικό απόθεμα» καθώς έχουν (θεωρητικά) απαγορευτεί όλες οι νέες κατασκευές. Χαρακτηριστικό του νησιού είναι πως δεν υπάρχουν μηχανοκίνητα οχήματα και όλες οι μεταφορές γίνονται με γαϊδουράκια.

9. Για πεζοπορία: Άνδρος



Υπάρχουν υπέροχοι δρόμοι για να πεζοπορία στο βορειότερο νησί των Κυκλάδων.

10. Κατάλληλο για ζευγάρια: Σύμη



Η Σαντορίνης είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής όμως η Σύμη παίρνει ψήφο «εμπιστοσύνης». Διαθέτει ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια της χώρας, σπίτια, ταβέρνες, κομψές μπουτίκ και δεκάδες μικροσκοπικές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος.

11. Για εναλλακτικές λύσεις: Σκύρος



Το πιο απομακρυσμένο και λιγότερο αναπτυγμένο νησί των Σποράδων. Προσφέρεται για γιόγκα, ιστιοπλοΐα, τραγούδι και χορό. 
 
12. Παραδοσιακή ζωή: Κάρπαθος



Βρίσκεται ανάμεσα στην Ρόδο και την Κρήτη και πρόκειται για έναν παράδεισο για όσους αναζητούν την γαλήνη που προσφέρουν οι όμορφες παραλίες.

13. Για διαμονή σε βίλες και  μοναστήρια: Σκόπελος



Εδώ γυρίστηκε η χολιγουντιανή επιτυχία «Μamma Mia». Η διαμονή στις πέτρινες χαρακτηριστικές βίλες του νησιού προτιμάται από κάποιο ξενοδοχειακό κατάλυμα.

14. Καλύτερη θέα: Καστελόριζο



Είναι το ανατολικότερο νησί της Ελλάδας και έχει ένα πανέμορφο τοπίο

15. Για τους οπαδούς του Bond: Νίσυρος



Οι οπαδοί του Bond θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τη Νίσυρο αφού στην ταινία Moonraker είδαμε το ηφαίστειο του νησιού.

16. Για gay ταξιδιώτες: Λέσβος




Η λέξη λεσβία προέρχεται από τη γενέτειρα της ποιήτριας Σαπφούς, η οποία ήταν γνωστή για την αδυναμία που είχε στις γυναίκες. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για γκέι ταξιδιώτες.

17. Καλύτερη νυχτερινή ζωή: Ρόδος



Η Κως, η Κέρκυρα αλλά και η Μύκονος ξεχωρίζουν για την έντονη νυχτερινή ζωή τους όμως δεν υστερεί σε τίποτα και η Ρόδος. Μπορεί το Φαληράκι να έχει κακή φήμη όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο εκλεπτυσμένα στην πόλη της Ρόδου

18. Θαλάσσια σπορ: Λευκάδα



Μεγάλοι κόλποι με σταθερά θορυβώδεις ανέμους προσελκύουν ορδές surfers στο νησί.

19. Θρησκευτικός Τουρισμός: Πάτμος



Τα μοναστήρια του νησιού προβάλουν μία ολοφάνερα «πνευματική ατμόσφαιρα» ωστόσο υπάρχουν εξαιρετικές παραλίες και μπουτίκ τέχνης που προσελκύουν επίσης αρκετούς παραθεριστές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης