Η ΔΗΜΑΡ τίμησε τον Γιάνναρο: Η φωνή μιας αριστεράς που είναι πάντα σύγχρονη

Η ΔΗΜΑΡ τίμησε τον Γιάνναρο: Η φωνή μιας αριστεράς που είναι πάντα σύγχρονη

Ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα του ΕΒΕΑ από φίλους, πολιτικά στελέχη από όλα τα κόμματα, συναγωνιστές στην πολιτική, αλλά και πλήθος κόσμου για να τιμήσουν τον Γρηγόρη Γιάνναρο στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοκρατική Αριστερά

Η ΔΗΜΑΡ τίμησε τον Γιάνναρο: Η φωνή μιας αριστεράς που είναι πάντα σύγχρονη
Ηγετικό στέλεχος μίας Αριστεράς που είναι πάντα νέα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του οι ιδέες και οι απόψεις του παραμένουν πάντα επίκαιρες, όπως ανέφεραν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Στέργιος Πιτσιόρλας, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης.   

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον χαιρετισμό του επισήμανε μια φράση του Γρηγόρη Γιάνναρου που θα μπορούσε να περιέγραφε κάλλιστα την σημερινή οικονομική  κατάσταση. «Η κρίση στην Ελλάδα είναι προγραμματική γι’ αυτό κανείς πλέον δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Χρειάζονται μεγάλες τομές, βαθιές μεταρρυθμίσεις». 

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε πως ο Γρηγόρης Γιάνναρος ήταν ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους της αριστεράς που διάβαζε και δεν πορευόταν με βάση τις γραμμές των ιερών κειμένων, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας υπογράμμισε πως «η σκέψη του Γρηγόρη θα μας συνοδεύει για πάντα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για «έναν ευαίσθητο δέκτη που άκουγε τη βουή των επερχόμενων γεγονότων. Οραματιστή και τίμιο υπερασπιστή του δημοκρατικού δρόμου για ένα σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο».

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, συναγωνιστής του Γρηγόρη Γιάνναρου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μίλησε για τον αγωνιστή της αριστεράς, τον ικανό βουλευτή και υπουργό, αλλά και τον ευαίσθητο δημοσιογράφο που ως διευθυντής άνοιξε νέους δρόμους μέσω της εφημερίδας «Η Αυγή».
Κλείσιμο

Η εκδήλωση φορτίστηκε έντονα συναισθηματικά όταν το λόγο πήρε ο γιος του, Γιώργος, ο οποίος τόνισε πως πορεύεται «με την ίδια ανιδιοτέλεια, τα ίδια ιδανικά και την ίδια υπευθυνότητα». 

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα», Παναγιώτης Λάμψιας, ο οποίος συνόψισε την επιτυχία της βραδιάς σε λίγα λόγια «αν χαιρόταν με κάτι απόψε ο Γρηγόρης Γιάνναρος δεν θα ήταν τα καλά λόγια που ακούστηκαν αλλά αυτό που έγινε απόψε εδώ με παρουσίες από όλο το πολιτικό φάσμα».

Στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής, δεκάδες βουλευτές και πρώην υπουργοί, ιστορικά στελέχη και μέλη  της ανανεωτικής  αριστεράς,  φίλοι και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς και εκατοντάδες πολίτες. 



Στις πρώτες σειρές ήταν τα μέλη της οικογένειας του Γρηγόρη Γιάνναρου, ανάμεσα τους η σύζυγος του, Σόνια Τσιτήλου, ο γιος του, Γιώργος, και οι αδελφές του, Αθηνά και Ξανθή.  
Ενδεικτικά ακόμη παραβρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Σιούφας, οι  πρώην υπουργοί Γιώργος Ανωμερίτης, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Τάσος Γιαννίτσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Λούκα Κατσέλη, Κώστας Λαλιώτης, Κατερίνα Μπατζελή, Γιάννης Πανούσης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Ραγκούσης, Αντώνης Ρουπακιώτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Γιώργος Φλωρίδης.  

Οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Ιλχάν Αχμέτ, Βαγγέλης Βενιζέλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Σπύρος Δανέλλης, Χαρά Κεφαλίδου, Γιάννης Κουτσούκος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Μαυρωτάς, Μάκης Μπαλαούρας, Σάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σεβαστάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο ευρωβουλευτής  Μίλτος Κύρκος. 
Στελέχη  της αριστεράς και προσωπικότητες, όπως οι Παύλος Αθανασόπουλος, Σοφία Ανδριοπούλου, Άννυ Βλαχοπουλιώτη, Νίκος Διακουλάκης, Κώστας Ζαχαριάδης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Δώρα Καλλιπολίτη, Πέτρος Κουναλάκης, Χριστίνα Κωλέττη, Δημήτρης Λουκάς, Γιάννης Μειμάρογλου, Δημήτρης Μπίρμπας, Νίκος Μπίστης, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Απόστολος Πόντας, Βασίλης Πουλαντζάς, Μαρία Ρεπούση, Παναγιώτης Σκοτινιώτης, Δημήτρης Τσιόδρας, Θράσος Φωτεινός, και οι δημοσιογράφοι Νόνη Καραγιάννη, Νίκος Νικολάου, Λίνα Παπαδάκη, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γιάννης Τζαννετάκος.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης