Σφυροκόπημα στη Βουλή για τις άδειες: Για «κίτρινες» μεθοδεύσεις κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση

Σφυροκόπημα στη Βουλή για τις άδειες: Για «κίτρινες» μεθοδεύσεις κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συναινέσει για την συγκρότηση του ΕΣΡ ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην επαναφέρει την τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν εως ότου αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο για τον νόμο Παππά

Σφυροκόπημα στη Βουλή για τις άδειες: Για «κίτρινες» μεθοδεύσεις κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση
Ομαδικό σφυροκόπημα στην κυβέρνηση εξαπολύει στην Ολομέλεια της Βουλής
η αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της παρασκηνιακές, άθλιες και «κίτρινες» μεθοδεύσεις για να κάμψει το φρόνημα των ανώτατων Δικαστών ενόψει των νέων συνεδριάσεων του
ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Κλείσιμο
Η αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συναινέσει για την συγκρότηση του ΕΣΡ ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην επαναφέρει την τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν εως ότου αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο για τον νόμο Παππά.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η κοινοβουλευτική σύγκρουση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες καθώς αναμένεται να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα μιλήσει λίγο πριν τις 14:00 που ξεκινά η κρίσιμη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ ενώ ο κ. Τσίπρας μετά τις 16:00 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε να καλέσει τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματισμών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου.

Λοβέρδος: Αέναη επιστροφή στον φασισμό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε κρίσιμους Θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη αλλά και το σχέδιό της για τα ραδιοτηλεοπτικά παραπέμπει «στο βιβλίο του Ρομπ Ριμέν «η αέναη επιστροφή στον φασισμό» ενώ επισήμανε ότι οι πράξεις της κυβέρνησης θα «ελέγχονται και θα ελεγθούν». 

«Μια αίθουσα γεμάτη έλεγε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ότι το νομοσχέδιό του είναι αντισυνταγματικό. Σπατάλησε το πολιτικό του κεφάλαιο σε ένα χρόνο. Αντί να ακούει εμπειρότερους και την διεύθυνση επιστημονικών μελετών άκουγε τους δικούς του νομικούς. Οργάνωσε την Φλωρεντία» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος για να συνεχίσει «Όταν άρχισε να μην σας βγαίνει αυτό το σχέδιο τότε δυνάμεις που κινούνται στο φασισμό επιχείρησαν να εκμαιεύσουν αυτό που η κυβέρνηση ήθελε. Όμως σε χώρα κράτος μέλος της ΕΕ δεν μπορεί κανείς – όσα ταλέντα κι αν έχει – να ελέγχει και τις 3 εξουσίες. Η ανάγκη να καταφύγουν κάποιοι σε παρακρατικές μεθόδους, στον ίδιο το φασισμό, για να κάνουν την θέλησή τους πραγματικότητα πέφτει στο κενό. Ακούστε τι λέει η εθνική αντιπροσωπεία και αντικαταστήστε την αλαζονεία σας με την προσγείωση στην καθημερινότητα. Αν συνεχίσετε με αυτό τον τρόπο θα βρεθείτε στο πολιτικό κενό. Κυβερνήστε με σύνεση και σεβόμενοι το σύνταγμα ιδάλλως άντε στο καλό»

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση δια του κυρίου Παππά έχει επιβάλλει πραξικόπημα

 «Η κυβέρνηση δια του κου Παππά έχει επιβάλλει πραξικόπημα. Μέχρι και άθλιες μεθόδους με δημοσιοποίηση παράνομου υλικού (σ.σ.για αντιπρόεδρο ΣτΕ) μετήλθαν κάποιοι. Χθες στο ΣτΕ αποδείχτηκε ότι υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα. Έχει ηρωική ιστορία το ΣτΕ και την τιμά. Την ιστορία ενός Μιχαήλ Στασινόπουλου που επί δικτατορίας υπέστη διώξεις για στάση του. Σας προειδοποιούμε μην προσπαθήσετε να κάμψετε το φρόνημα των δικαστών. Αφήστε το ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο και μην προσπαθήσει ο κος Τσίπρας κι ο κος Παππάς μια μέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ κι ενώ επίκειται η ουσία συζήτησης να προκαταλάβει οτιδήποτε. Είναι μεθοδεύσεις που δεν θα περάσουν», είπε η κυρία Σοφία Βούλτεψη.

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, αποδίδοντας στην κυβέρνηση «συνεχές σαμποτάρισμα της λειτουργίας των θεσμών», που όπως επισήμανε έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις.
 
«Θα συμφωνήσω με τον κ. Βενιζέλο “κατω τα χέρια από τους θεσμούς”. Μάθαμε πρώτη φορά ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ και τις πολιτικές του προτιμήσεις κι  αρχίσαμε να μαθαίνουμε και τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας των Παρέδρων. Και μάλιστα από μια εφημερίδα που κάποτε έκανε αγώνα κατά του κιτρινισμού και τώρα βγήκε με εμετικό κίτρινο και ροζ χρώμα από χθες. Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε απερίφραστα τον κιτρινισμό και την αήθεια, που έγινε με στοιχεία που έχουν υποκλαπεί και κατηγορούνται άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με δημόσιο βίο τους. Είναι πρωτοφανές αυτό», σημείωσε ο κος Μπαργιώτας.

«Μου κάνει εντύπωση που μια απόφαση του ΣτΕ που πρέπει να γίνει σεβαστή έχει γίνει αντικείμενο θριαμβολογίας από κάποιους» είπε ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντας δε την απόφαση «δίκαιη»
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης