Γεννηματά: «Ο "Τσάβες της Ευρώπης" κατέληξε o "yes man" των πιο συντηρητικών κύκλων»

Γεννηματά: «Ο "Τσάβες της Ευρώπης" κατέληξε o "yes man" των πιο συντηρητικών κύκλων»

Ο Τσίπρας «οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε  τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: «Ο "Τσάβες της Ευρώπης" κατέληξε o "yes man" των πιο συντηρητικών κύκλων»

Σε εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση προχώρησε η Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.  

«Δεν δίστασαν και παρά τις δικές τους δήθεν «δεσμεύσεις» να περάσουν στο ελεγχόμενο από την Τρόικα Υπερταμείο την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό» επισήμανε. «Οι λέξεις που τους χαρακτηρίζουν: Αναξιοπιστία. Αναποτελεσματικότητα. Ανικανότητα» τόνισε.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση πως καλλιεργεί τον διχασμό και τον ταξικό πόλεμο. «Μαζικοποιούν τη φτώχεια κι αυτό το λένε αριστερή πολιτική. Καταπιάνονται με ό,τι ακόμα αποδίδει και το καταστρέφουν. Κι αυτό το λένε δίκαιη ανάπτυξη. Οδήγησαν σε αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα κι αυτό το λένε πατριωτισμό. Στοιβάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς και το λένε ανθρωπισμό. Τακτοποιούν την αριστερή διαπλοκή και το λένε τάξη και εξυγίανση» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


 Ειδική αναφορά έκανε στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού, με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων. «Με έκπληξη ακούσαμε μέσα στο Μαξίμου να διατυπώνεται η άποψη ότι οι δικαστές δικάζουν με βάση το λαϊκό αίσθημα. Οι δικαστές δικάζουν με βάση το νόμο και το σύνταγμα» σημείωσε.


«Ρωτώ  ευθέως τον Πρωθυπουργό και τον προκαλώ να απαντήσει, εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διότι αυτές οι απόψεις είναι πέρα για πέρα αντίθετες με τη λειτουργία της δημοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωση φαντάζεστε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, οι δικαστές πρέπει να παίρνουν αποφάσεις με βάση τη βούληση και τις επιθυμίες της κυβέρνησης» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης