Ο «μυστικός δείπνος» των «οκτώ» με καλεσμένο τον Γιάννη Στουρνάρα

Ο «μυστικός δείπνος» των «οκτώ» με καλεσμένο τον Γιάννη Στουρνάρα

Πάγκαλος σε Στουρνάρα: Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνει πρωθυπουργός ή θες να μείνεις υπάλληλος;

Ο «μυστικός δείπνος» των «οκτώ» με καλεσμένο τον Γιάννη Στουρνάρα
Δείπνο για οκτώ με «ειδικό» καλεσμένο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα», στην εφημερίδα «Τα Νέα» , με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης από υπουργούς της κυβέρνησης την περασμένη Τρίτη στη Βουλή. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, πριν από ενάμιση μήνα (στις 13 Ιουνίου) έγινε στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου μία αναβίωση του περίφημου «δείπνου των τεσσάρων» (Κώστας Σημίτης, Παρασκευάς Αυγερινός, Βάσω Παπανδρέου, Θόδωρος Πάγκαλος), όπου συμφωνήθηκε  - Νοέμβριος του ‘94 - να προταθεί ο Κώστας Σημίτης σαν διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Αυτή τη φορά το δείπνο  στην κατοικία του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου στην Κηφισιά, ήταν «δείπνο των οκτώ», καθώς συμμετείχαν οι Κώστας Σημίτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντόπουλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και ο οικοδεσπότης. 

Η συζήτηση περιεστράφη στο ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα του μεσαίου χώρου σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Και συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις. Η πρόταση στο Γιάννη Στουρνάρα προέκυψε μετά την επίμονη άρνηση του Κώστα Σημίτη να αναμειχθεί εκείνος.

Κλείσιμο
Ο Κώστας Σημίτης πρότεινε στον Γιάννη Στουρνάρα να ενεργοποιηθεί όταν λήξει η θητεία του ως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά εκείνος παρέμεινε σταθερά επιφυλακτικός. 

Από τη μεγάλη συζήτηση που ακολούθησε ενδιαφέρον είχε το ερώτημα του Θόδωρου Πάγκαλου προς τον Γιάννη Στουρνάρα: 
-Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνει πρωθυπουργός ή θες να μείνεις υπάλληλος; 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης