Γιούνκερ: Οι απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό δεν περνάνε

Γιούνκερ: Οι απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό δεν περνάνε

«Περιμένουμε η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι απειλές δεν είναι το καλύτερο διπλωματικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει», τόνισε από την Ιαπωνία ο πρόεδρος της Κομισιόν

Γιούνκερ: Οι απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό δεν περνάνε
Τη θέση των Βρυξελλών πως η Άγκυρα θα πρέπει να τροποποιήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της προκειμένου να απελευθερωθούν οι βίζες εισόδου Τούρκων πολιτών στη Ζώνη Σένγκεν επανέλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Περιμένουμε η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι απειλές δεν είναι το καλύτερο διπλωματικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει», τόνισε κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των G7 στην Ιαπωνία ο πρόεδρος της Κομισιόν απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Άρα, θα πρέπει να σταματήσει να τις χρησιμοποιεί, διότι δεν θα φέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Η Τουρκία πρέπει να «μαλακώσει» την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, στο πλαίσιο των 72 προαπαιτούμενων για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης της βίζας από την ΕΕ, δήλωσε λέγοντας παράλληλα πως οι τουρκικές απειλές για το προσφυγικό δεν «περνάνε».

Κλείσιμο
Ο Γιούνκερ δήλωσε αισιόδοξος ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα αποφέρει αποτελέσματα, αν και τόνισε πως τα 72 προαπαιτούμενα αποτελούσαν εξ αρχής μέρος των διαπραγματεύσεων.

Οι δηλώσεις Γιούνκερ ήρθαν στον απόηχο της προειδοποίησης του Τούρκου προέδρου ότι θα θέσει τέλος στη συμφωνία για επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά εάν η Ευρώπη δεν απελευθερώσει τις θεωρήσεις για τουρκικά διαβατήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης