Τη δημιουργία μιας νέας λαϊκής συμμαχίας προτείνει το ΚΚΕ

Τη δημιουργία μιας νέας λαϊκής συμμαχίας προτείνει το ΚΚΕ

Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ από όταν ανεδείχθη αξιωματική αντιπολίτευση έως τώρα, «είναι δεδομένη, ενώ ξέρουμε ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο» τονίζει ο γγ του κόμματος

Τη δημιουργία μιας νέας λαϊκής συμμαχίας προτείνει το ΚΚΕ
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" τονίζει ότι όσο συνειδητοποιείται ευρύτερα πως "τα λεγόμενα ακροδεξιά, τα ξενοφοβικά, αλλά και τα καθαρά φασιστικά κόμματα, είναι γεννήματα της ίδιας της σαπίλας του συστήματος του καπιταλισμού", και οργανώνεται η πάλη σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο δεν θα ρίχνονται από την "αριστερά" και συνολικά τις προοδευτικές δυνάμεις, άσφαιρα πυρά.

"Το τέρας του φασισμού για να το απομονώσεις και να το πολεμήσεις αποφασιστικά και σε μόνιμη βάση, πρέπει να χτυπήσεις τη μήτρα που το γεννά. Σε αυτή την προοπτική μόνο μπορούν να αναγεννηθούν ιδανικά, σε τέτοια κατεύθυνση μπορεί να ανασυνταχθεί αποτελεσματικά το εργατικό λαϊκό κίνημα, για να περάσει σε αντεπίθεση" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι προτείνει το ΚΚΕ με δεδομένο ότι κάποια άλλα κόμματα ζητούν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ενώ η ΝΔ "μάλλον κινείται στη λογική του ώριμου φρούτου", είπε ότι το ΚΚΕ προτείνει τη σύμπτυξη μια νέας μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας, που θα οδηγεί στη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, με εντελώς νέο, ριζικά διαφορετικό σχέδιο για την οικονομία των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, σε συνολικές αλλαγές εκ βάθρων.

Κλείσιμο
Ασκώντας συνολικά κριτική για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από όταν ανεδείχθη αξιωματική αντιπολίτευση έως τώρα, είπε ότι "πλέον η αποτυχία του είναι δεδομένη, ενώ ξέρουμε ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο".

"Ιδιαίτερα σήμερα, όταν η Μέρκελ, πρόσφατα ο Σόιμπλε, αλλά και εδώ στην Ελλάδα ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις στηρίζουν, θέλουν να "πετύχει" η κυβέρνηση Τσίπρα, έ, τότε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και νέες, όπως και αν αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας στην πολιτική γεωγραφία -αριστερά ή δεξιά-, μάλλον έχουν κάθε συμφέρον να αποτύχει, όχι μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε κυβέρνηση που υλοποιεί αντιλαϊκά μέτρα και φορτώνει βάρη στον λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος, είπε ότι το ΚΚΕ με επιμονή, υπομονή, συνέπεια, σταθερότητα, καθαρότητα, παλεύει να γίνει πλειοψηφική μέσα στην κοινωνία η πρότασή του, πρωταρχικά και κύρια μέσα στο κίνημα, στους αγώνες, έτσι ώστε ο ίδιος ο ελληνικός λαός να αποφασίσει να δοκιμάσει την πραγματική του δύναμη, ενώ μια πλευρά αυτής της δύναμης βρίσκεται στην ολόπλευρη και πολύπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του πορτογαλικού ΚΚ σε κυβέρνηση με τους σοσιαλδημοκράτες και το Μπλόκο (σ.σ. της ΕΦΣΥΝ ο ΣΥΡΙΖΑ της Πορτογαλίας), ο κ. Κουτσούμπας εξήρε τη σχέση του ΚΚΕ με το ΠΚΚ και τον γόνιμο διάλογο που διεξάγεται στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Κομμουνιστικών Συναντήσεων, προσθέτοντας ""ροφανώς έχουμε διαφορετική άποψη, με βάση την πείρα και της δικής μας χώρας, για επιλογές στήριξης διαφόρων αστικών κυβερνήσεων και για την Ελλάδα και για την Πορτογαλία και αλλού".

Επισήμανε ότι το ΠΚΚ σημείωσε το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό εδώ και δεκαετίες το οποίο προέκυψε χρονικά μετά την επιλογή του για στήριξη της κυβέρνησης σοσιαλιστών, τονίζοντας "η αναφορά μου σε αυτό το στοιχείο είναι γιατί εδώ στην Ελλάδα ορισμένοι, ανιστόρητα, συνδυάζουν τις υψηλές εκλογικές επιδόσεις κομμουνιστικών ή άλλων αριστερών κομμάτων, με τις πολιτικές συνεργασίες τους, τη συμμετοχή τους ή τη στήριξή τους σε ευρύτερες κυβερνήσεις συνεργασίας".

Ερωτηθείς γιατί δεν συνεργάζεται το ΚΚΕ με δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτική αριστεράς που ζητούν αποχώρηση από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι εκτός των δυνάμεων αυτών, έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ ζητά και ο Σόιμπλε, η Λεπέν, οι εγκληματίες της ΧΑ, ενώ και ο Κάμερον στη Βρετανία προχωρά σε δημοψήφισμα με το ερώτημα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

"Κριτήριο για την ενδυνάμωση των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων και της συνεπούς αντικαπιταλιστικής πάλης είναι η απαραίτητη σύνδεση της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με την πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία, την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, που θα έχει στα χέρια της τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι για να σχεδιάσει την οικονομία σε όφελος των λαϊκών αναγκών" υπογράμμισε, καταλήγοντας στη συνέντευξή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης