Δεν ξαναπήγε στη Βουλή - μέχρι νεωτέρας - η τροπολογία για τη μπύρα

Δεν ξαναπήγε στη Βουλή - μέχρι νεωτέρας - η τροπολογία για τη μπύρα

Παρά τη σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε την Πέμπτη η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης δεν ήλθε ξανά στη Βουλή

Δεν ξαναπήγε στη Βουλή - μέχρι νεωτέρας - η τροπολογία για τη μπύρα
Οι μικρές ελληνικές ζυθοποιίες κέρδισαν αυτόν τον γύρο στον πόλεμο της μπύρας, αφού η ρύθμιση για την αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην δική τους παραγωγή, τελικά δεν συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στην Βουλή. 

Ενώ η σχετική ρύθμιση αποσύρθηκε την Τετάρτη μετά την δήλωση των ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσουν το σχετικό άρθρο, χθες υπήρξε έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση θα έφερνε ξανά την διάταξη σαν εκπρόθεσμη τροπολογία. Η φήμη επιβεβαιώθηκε από τους ΑΝΕΛ, με τη διευκρίνιση ότι υπήρχαν επικοινωνίες μεταξύ των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων που επεξεργάζονταν το ζήτημα. Τελικά η σχετική διάταξη δεν ήλθε ξανά σαν τροπολογία. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά τον σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε, οι ΑΝΕΛ δεν έκαναν την αναδίπλωση και επέμειναν στην αρχική τους απόφαση, αφού άλλωστε είχε δεσμευτεί δημοσίως ο πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες πάντως το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά αφού πάλι υπήρχαν φήμες ότι ενδέχεται να επανέλθει στο προσεχές μέλλον. Όσοι διαφωνούν με την αύξηση της φορολόγησης λένε ότι πίσω από το θέμα και από την σχετική επιμονή υπάρχει το “lobby”, των δύο μεγάλων πολυεθνικών που ελέγχουν το 85% της ελληνικής αγοράς μπύρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης