Πονοκεφάλους προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η πολυφωνία στελεχών

Πονοκεφάλους προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η πολυφωνία στελεχών

Δηλώσεις όπως αυτές των Σταθάκη, Παπαδημούλη επαναφέρουν την εικόνα Βαβέλ χωρίς αποσαφηνισμένες θέσεις για κρίσιμα ζητήματα - Σε ρόλο «πυροσβέστη» επιτελικά στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς - Σε οριγσμένο ύφος οι συστάσεις στον Σταθάκη

Πονοκεφάλους προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η πολυφωνία στελεχών
«Κόκκινο» χτυπάει ο εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες με αφορμή δηλώσεις στελεχών, που επιχειρούν να αποσαφηνίσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, την προεδρική εκλογή, τη συναίνεση και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσε ότι δεν κατάφερε ούτε με τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας την περασμένη Τετάρτη να ελέγξει την κατάσταση, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη έφεραν νέες αναταράξεις. Ο βουλευτής και μέλος του οικονομικού επιτελείου άφησε ανοιχτό στις αρχικές του δηλώσεις να συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, αρκεί να οριστεί για κάποια στιγμή η προσφυγή στις κάλπες, κάτι που δεν προβλέπεται από την επίσημη γραμμή του κόμματος. Αργότερα διευκρίνισε ότι εννοεί αυτό που και ο Αλέξης Τσίπρας είχε διατυπώσει στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ότι δηλαδή πρώτα οι εθνικές εκλογές και προεδρική εκλογή από τη νέα Βουλή, σε συμφωνημένο από πριν πρόσωπο συναινετικής επιλογής.

Στον κ. Σταθάκη έγιναν συστάσεις σχεδόν σε οργίλο ύφος, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής μπερδεύει την κατάσταση με τις παρεμβάσεις του. Θεωρήθηκε ωστόσο, ότι δεν ήταν εσκεμμένο το λάθος, ειδικά με την  γρήγορη ερμηνευτική του δήλωση.

Κλείσιμο
Η Κουμουνδούρου όμως ήταν ήδη εκνευρισμένη από την πρόταση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μίλησε για συμφωνία Σαμαρά – Τσίπρα, τόσο σε εκλογές και προεδρική εκλογή, όσο και στο θέμα του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επ’ ουδενί δέχεται ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε σύγκλιση με την κυβέρνηση στο θέμα του χρέους και τη στρατηγική έναντι των δανειστών – αυτό άλλωστε αποτελεί και τη βάση της χαοτικής διαφοράς στις πολιτικές των δύο πλευρών και πιθανόν να είναι και το βασικό δίλλημα στις εθνικές εκλογές.

Προς το παρόν υπάρχει στην Κουμουνδούρου αμηχανία για το πώς μπορεί να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα, που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν μια Βαβέλ, χωρίς αποσαφηνισμένες θέσεις για κρίσιμα ζητήματα. Και εκείνο που έχει επιλεγεί είναι να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης, δίκην «πυροσβέστη» και εκφραστή της επίσημης γραμμής, στελέχη της επιτελικής ομάδας του κ. Τσίπρας, όπως ο εξ απορρήτων του Νίκος Παππάς, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες, την ώρα που γινόταν η φασαρία με τον κ. Σταθάκη, ότι σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει σε μνημονιακές πολιτικές και δεν υποχωρεί από το αίτημά του να γίνουν άμεσα εκλογές, πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πριν από οποιαδήποτε νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης