Ρακιντζής σε Παπούλια: «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πολλοί»

Ρακιντζής σε Παπούλια: «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πολλοί»

«Όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα», είπε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης



Ρακιντζής σε Παπούλια: «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πολλοί»
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Ο κ. Ρακιντζής επέδωσε στον κ. Παπούλια την ετήσια έκθεσή του, αναφέροντας πως έχει διαπιστώσει αισθητή βελτίωση και ότι -συγκριτικά με τις προηγούμενες- φαίνεται ότι «πάμε καλύτερα και στη βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και σε κάποιες δομές».

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι «όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα», εξηγώντας πως ένα εκατομμύριο υπάλληλοι «ήταν μάλλον πάρα πολλοί».

«Τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα», σημείωσε ο  γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει και η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας που κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς.

«Γιατί τώρα με μία απλή δίωξη φοβάται την αργία ο υπάλληλος και είναι πολύ προσεκτικός. Κάτι γίνεται λοιπόν. Δε λέω ότι είμαστε τέλειοι, πάντως είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει μια βελτίωση», είπε από τον πλευρά του ο κ. Παπούλιας, με τον κ. Ρακιντζή να κάνει λόγο για μια βελτίωση «αισθητή».

«Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και οι αποδόσεις είναι καλύτερες», είπε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, προσθέτοντας ότι και η γραφειοκρατία «κάπως συμμαζεύεται».

«Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν  ηλεκτρονικό υπολογιστή», είπε ο κ. Ρακιντζής, εκφράζοντας, παράλληλα, την
επιθυμία του να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης