Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις διώξεις προσφεύγει η Χρυσή Αυγή

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις διώξεις προσφεύγει η Χρυσή Αυγή

Κασιδιάρης: Παράνομη και αντισυνταγματική η διαδικασία με την οποία προφυλακίστηκαν οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός - Νικ Γκρίφιν: Η Χ.Α θα νικήσει στο ΕΔΑΔ


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις διώξεις προσφεύγει η Χρυσή Αυγή
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) πρόκειται να προσφύγει την επόμενη εβδομάδα η Χρυσή Αυγή για τις διώξεις που ασκήθηκαν σε στελέχη της.

Το κόμμα γνωστοποίησε αυτή την πρόθεσή του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής καταγγέλοντας παράλληλα,  δια στόματος του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ως «παράνομη και αντισυνταγματική» τη διαδικασία με την οποία προφυλακίστηκαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για «σκευωρία» κατά της οργάνωσης.

Κλείσιμο
Παρών στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ήταν και ο χρεοκοπημένος ευρωβουλευτής και ηγέτης του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP) Νικ Γκρίφιν, ο οποίος κάλεσε όλους τους εθνικιστές να αγωνιστούν όλοι μαζί και να «πολεμήσουν για την ελευθερία».

Η Ελλάδα επιτίθεται κατάφωρα σε βασικές αρχές της Δημοκρατίας υποστήριξε ο Γκρίφιν, ενώ εξέφρασε της πεποίθηση ότι η  Χρυσή Αυγή θα νικήσει ηθικά και νομικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι περιμένει με ανυπομονησία να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή, αν το κόμμα εκλέξει βουλευτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας του κόμματος, έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γκρίφιν εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη του στους Έλληνες πατριώτες που διώκονται από το σύστημα ως συνέπεια της ευρέως ανερχόμενης υποστήριξής τους από τους πολίτες».

Τότε είχε δηλώσει ότι «οι επαίσχυντες πράξεις των ελληνικών Αρχών χρησιμοποιώντας ψευδείς κατηγορίες σαν μανδύα της αντιδημοκρατικής τους επίθεσης εναντίον των εθνικιστών, είναι καθαρό παράδειγμα της ολοκληρωτικής συμπεριφοράς των φιλελεύθερων καθεστώτων, που γίνεται όλο και πιο εμφανής».

Παρόντες στη εκδήλωση ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια και Αρτέμης Ματθαιόπουλος καθώς και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης