Καταδικάστηκε η γυναίκα που κλώτσησε παιδί που ζητιάνευε στην Ακρόπολη
Η γυναίκα, αφού είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη εις βάρος της, καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή, όπως ενημερώνει ο φωτογράφος που είχε αναδείξει το θέμα
Ήταν μια από τις φωτογραφίες που σοκάρουν τους πάντες: Μια γυναίκα φαίνεται να κλωτσά, να διώχνει με το πόδι της ένα μικρό κοριτσάκι που ζητιανεύει κρατώντας ένα ακορντεόν, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Ακρόπολη.
Τραβήχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από τον φωτογράφο Δημήτρη Μεσσίνη, για λογαριασμό του Associated Press.
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ο φωτογράφος ανέβασε και πάλι την συγκεκριμένη φωτογραφία στο προφίλ του στο Facebook, αυτή τη φορά για να ενημερώσει τους φίλους του πως στην υπόθεση υπήρξε εξέλιξη.
Όπως θυμίζει ο κύριος Μεσσίνης, η φωτογραφία τότε είχε γίνει viral, το θέμα είχε συζητηθεί ακόμα και στη Βουλή, ενώ είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον της γυναίκας. Τελικά, μετά από τέσσερα χρόνια και συνεχείς αναβολές, η γυναίκα αυτή καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια για την πράξη της σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή. Η ίδια δεν παρουσιάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην.
Κλείσιμο
«Είναι στιγμές που νιώθω πολύ περήφανος για το λειτούργημα που ασκούσα όλα αυτά τα χρόνια», δηλώνει ο φωτογράφος στην ίδια ανάρτηση.
Δείτε βίντεο: Καταδικάστηκε η γυναίκα που κλώτσησε παιδί που ζητιάνευε στην Ακρόπολη
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.