Συγκινημένοι πολίτες αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Συγκινημένοι πολίτες αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Μιλούν στην κάμερα του protothema.gr και λένε το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό

Συγκινημένοι πολίτες αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Συγκινημένοι πολίτες από το πρωί συρρέουν στη Μητρόπολη Αθηνών για να πουν το δικό τους αντίο στον
Κωνσταντίνο Μητσοτάκη καθώς
η σορός του έχει τεθεί από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα.
Κλείσιμο

Όσοι μπαίνουν στην Μητρόπολη πλησιάζουν το καλυμμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο και αποχαιρετούν τον πρώην πρωθυπουργό
που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών.

«Νιώθω θλίψη και στεναχώρια, το λέω από την ψυχή μου» είπε μια γυναίκα στο protothema.gr προσθέτοντας ότι «τα έλεγε από το 1993 ότι δεν μπορούμε να τρώμε περισσότερα από όσα βγάζουμε».










«Ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός αλλά δεν τον άφησαν» τονίζει ένας δεύτερος πολίτης υπενθυμίζοντας τις αλλαγές που επιχείρησε ως πρωθυπουργός και τις αντιδράσεις που συνάντησε.

Άλλοι πάλι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη λέγοντας ότι «ήταν κύριος και δυνατός και αγαπούσε με καρδιά, ο θεός να τον αναπαύσει», «ήταν μια προσωπικότητα μοναδική, η ζωή του ανεπανάληπτη, δεν θα τον ξεχάσουμε».


Η συγκίνηση που προκάλεσε ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού είναι μεγάλη τόσο ανάμεσα στους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ευρύτερα από πολίτες, που έσπευσαν να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στα κεντρικά γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οδό Πειραιώς, εκφράζοντας τη θλίψη τους για τον πολιτικό ηγέτη που «έφυγε» πλήρης ημερών, σε ηλικία 99 ετών, αφήνοντας πίσω το δικό του έντονο αποτύπωμα στα πολιτικά δρώμενα και πολλές παρακαταθήκες για τις νεότερες γενιές.  
 
Πηγές της ΝΔ υπολογίζουν σε πάνω από 3.000 τους πολίτες όλων των ηλικιών που επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο και έγραψαν συγκινητικά μηνύματα στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Την ίδια ώρα, περίπου αντίστοιχος αριθμός πολιτών επισκέπτονταν το γραφείο του εκλιπόντος στην οδό Αραβαντινού, όπου επίσης υπάρχει ανοιχτό βιβλίο συλλυπητηρίων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το στελεχιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εγρήγορση, καθώς ήταν δέκτες του «ζωηρού» ενδιαφέροντος πολιτών από όλη την επικράτεια που επιθυμούσαν να πουν από κοντά το «ύστατο χαίρε» στον πρώην πρωθυπουργό συμμετέχοντας στις προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις αποχαιρετισμού που θα γίνουν στην πρωτεύουσα, αλλά και στα Χανιά, στην ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος.





Τα συγκινητικά μηνύματα για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης