Συγκινεί το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Καλό ταξίδι πρόεδρε»

Συγκινεί το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Καλό ταξίδι πρόεδρε»

«Η Ελλάδα πενθεί τον τελευταίο μεγάλο ηγέτη της» γράφει κάποιος ενώ άλλος τονίζει ότι «ο δάσκαλος ήταν καλός, όμως οι κακοί μαθητές δεν τον κατάλαβαν»

Συγκινεί το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Καλό ταξίδι πρόεδρε»
"Πρόεδρε υπήρξες ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες στην ιστορία της χώρας μας"... Κάπως έτσι πολίτες, ψηφοφόροι αλλά και μέλη της Νέας Δημοκρατίας
αποχαιρετούν τον
Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Κλείσιμο
Από χθες τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχουν γεμίσει από κόσμο. Το βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει τοποθετηθεί στην Πειραιώς, στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είναι γεμάτο από αποχαιρετιστήρια μηνύματα. 



Με λόγια συγκίνησης απλός κόσμος αποχαιρετά τον τελευταίο πολιτικό που συμμετείχε στη διαμόρφωση της πολιτικής ιστορίας της χώρας, από την κατοχή μέχρι και σήμερα. 

"Η Ελλάδα πενθεί τον τελευταίο μεγάλο ηγέτη της!", γράφει κάποιος ενώ ένας άλλος τονίζει: "Αγάπησες την πατρίδα σου σαν την οικογένεια σου, της έδωσες πολλά αλλά δεν το εκτίμησαν όσο έπρεπε οι Έλληνες. Ήσουν από τους λίγους μεγάλους, δικαιώθηκες όμως αργά". 



Η απώλειά του βύθισε στο πένθος, την οικογένειά του αλλά και τον πολιτικό κόσμο όπως όμως αναφέρεται και στις σελίδες του βιβλίου συλλυπητηρίων: "Οι μεγάλοι ηγέτες δεν πεθαίνουν ποτέ", αφού το όνομά τους θα παραμείνει γραμμένο με ανεξίτηλα γράμματα στην πολιτική ιστορία του τόπου. 

"Ο δάσκαλος ήταν καλός, πολύ καλός. Οι κακές συνειδήσεις και οι κακοί μαθητές δεν τον κατάλαβαν. Έτσι φτάσαμε ως εδώ. Καλή σου νύχτα πατέρα μας". 



Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από το 1978 μέχρι και το 2004 που αποσύρθηκε από την πολιτική υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές του 1993 ηττήθηκε και παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου προέδρου του κόμματος. 

 "Είπες αλήθειες. Πολέμησες τον λαϊκισμό. Δικαιώθηκες. Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Καλό ταξίδι πρόεδρε!", σημειώνει ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης