«Fake news» τα περί πτώσης τουρκικού ελικοπτέρου στα Ίμια
Ράδιο αρβύλα η πληροφορία που διακινήθηκε και μεταδόθηκε από διάφορες ιστοσελίδες ότι δήθεν κατέπεσε στην περιοχή των Ιμίων ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής
Δεν ισχύει η πληροφορία που διακινήθηκε και μεταδόθηκε από διάφορες ιστοσελίδες ότι ένα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που πετούσε στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων δήθεν... κατέπεσε.
Προφανώς κάποιοι μπέρδεψαν είδηση που μεταδόθηκε από ορισμένες τουρκικές ιστοσελίδες, όχι από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας όπως η Hurriyet ή το CNN Turk, ότι ένα τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλές πτήσεις στην περιοχή γύρω από τα Ίμια.
Η είδηση, προφανώς χωρίς να διασταυρωθεί και προτού επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, βγήκε στον αέρα από διάφορες ιστοσελίδες, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε είτε «μεταμορφώθηκε» σε κείμενα με τίτλους του τύπου θρίλερ με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στα Ίμια...
Το protothema συνομίλησε με ανώτατο αξιωματικό του ΓΕΕΘΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο υψηλόβαθμος παράγοντας του ελληνικού Πενταγώνου ανέφερε στο protothema.gr: «Δεν έχει συμβεί τίποτα στα Ίμια. Το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων δεν έχει σημειώσει το παραμικρό».
Η Groupama Ασφαλιστική μετατρέπει τη σύγχρονη ασφάλιση αυτοκινήτου σε ένα δυναμικό εργαλείο προστασίας, που ακολουθεί τον ρυθμό της καθημερινότητας και τις πραγματικές ανάγκες κάθε οδηγού.
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.