Νέος βανδαλισμός σε εκκλησία στην Κρήτη

Νέος βανδαλισμός σε εκκλησία στην Κρήτη

Ιερόσυλοι αφόδευσαν πάνω στην Αγία Τράπεζα και κατέστρεψαν όλες τις εικόνες

Νέος βανδαλισμός σε εκκλησία στην Κρήτη
Άλλο ένα κρούσμα βεβήλωσης ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο βανδαλισμών που αναστατώνουν τον τελευταίο καιρό την Κρήτη! Στόχος, αυτή τη φορά,  ήταν το εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας στην περιοχή Παχιά Άμμος, όπου οι ιερόσυλοι αφόδευσαν πάνω στην Αγία Τράπεζα και κατέστρεψαν όλες τις εικόνες!

Το νέο περιστατικό, που ερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, καθώς έχουν προηγηθεί πλήθος εισβολές σε ναούς στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, στους οποίους οι δράστες έγραψαν και υβριστικά συνθήματα στους τοίχους, τα οποία παραπέμπουν σε Δωδεκαθεϊστές.

Το προηγούμενο κρούσμα ήταν στις 7 Ιουνίου στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής «Σπηλιώτισσα», στο Παλαιόκαστρο του Δημου Μαλεβιζίου, όπου οι δράστες γέμισαν τους τοίχους με συνθήματα κατά της χριστιανικής θρησκείας, γραμμένα με κάρβουνο, ενώ είχαν λερώσει με τα περιττώματά τους την Αγία Τράπεζα και 13 θρησκευτικές εικόνες! Πριν από αυτό, στις 16 Δεκεμβρίου 2015, οι δράστες παραβίασαν το παγκάρι της μικρής εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια, άρπαξαν χρήματα και κατέστρεψαν το τέμπλο, τις εικόνες και τα κεριά, ενώ αφόδευσαν στον εξωτερικό τοίχο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης