Μεθόδους εκφοβισμού δικαστών καταγγέλλει η Βασιλική Θάνου

Μεθόδους εκφοβισμού δικαστών καταγγέλλει η Βασιλική Θάνου

«Δεν αγγίζουν τους ακέραιους δικαστές οι μέθοδοι αυτές», τόνισε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Μεθόδους εκφοβισμού δικαστών καταγγέλλει η Βασιλική Θάνου
Μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστών που διερευνούν υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς, ακόμη και ανωτάτων δικαστών, από πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, κατήγγειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, η οποία ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως οι υπεύθυνοι της συκοφάντησης και εκφοβισμού δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους δικαστές.

Η κυρία Θάνου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, που έγινε στο Βασιλικό Θέατρο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο οι Ελληνες δικαστές έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειες τους για τη διερεύνηση και την τιμωρία της διαπλοκής και της διαφθοράς, διαπιστώνονται μέθοδοι σπίλωσης και εκφοβισμού τους, εκ μέρους ορισμένων εκ των εμπλεκομένων προσώπων, ακόμη και κατά των ανωτάτων δικαστών. Ο Πλάτων στην Πολιτεία του αναφέρει ότι η ανώτερη μορφή αλαζονείας της διαφθοράς είναι όταν ο άδικος συκοφαντεί τον δίκαιο. Κυρίες και κύριοι διαβεβαιώνω ότι οι υπεύθυνοι αυτής της συκοφάντησης και εκφοβισμού δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους δικαστές, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού σώματος και οι οποίοι εξακολουθούν με σθένος, με αντικειμενικότητα και με αμεροληψία να ασκούν τα καθήκοντα τους, όπως ακριβώς αρμόζει στους ανεξάρτητους δικαστές» ανέφερε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης