Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Δέκα αλλοδαποί στους 14 συλληφθέντες

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Δέκα αλλοδαποί στους 14 συλληφθέντες

Ανάμεσα τους τέσσερις Ιρανοί, τρεις Γάλλοι και δύο Ελβετοί - Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και στο κτήριο του υπ. Πολιτισμού

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Δέκα αλλοδαποί στους 14 συλληφθέντες
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μετά τη λήξη της πορείας κατά του ασφαλιστικού στο Σύνταγμα όταν εκεί κατέφυγαν οι κουκουλοφόροι που νωρίτερα είχαν φροντίσει να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Περίπου 100 άτομα για ώρες πέταγαν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς βάζοντας φωτιές σε κάδους και στήνοντας οδοφράγματα με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό η αστυνομία προχώρησε σε σε 14 συλλήψεις με μόνος τρεις από τους συλληφθέντες να είναι Έλληνες. Οι υπόλοιποι δέκα είναι Γάλλοι (3), Ελβετοί (2), Ιρανοί (4), Αυστριακός και Κύπρια.

Κλείσιμο
Οι γνωστοί-άγνωστοι έκαναν επίθεση και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στο κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού.















Η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματός όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μολότωφ με προφανή στόχο να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Την ώρα που οι διαδηλωτές έφθαναν μπροστά από τη Βουλή οι
νεαροί πραγματοποίησαν την επίθεση στην ουρά της πορείας. Οι δυνάμεις ασφαλείας άδραξαν την ευκαιρία και αντεπιτέθηκαν με πραγματικό στόχο να τρομάξουν τους διαδηλωτές. 

Το θέμα έθεσε και στην αίθουσα της Ολομέλειας το ΚΚΕ ζητώντας από την κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της αστυνομικής παρέμβασης κατά διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια. 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης