Αφήνουν τους μετανάστες στο έλεος των δουλεμπόρων - Αλλοι 13 νεκροί σήμερα

Αφήνουν τους μετανάστες στο έλεος των δουλεμπόρων - Αλλοι 13 νεκροί σήμερα

Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι - Πλήρης κυβερνητική αναλγησία και απουσία για το δράμα στο Αιγαίο που συνεχίζεται, παρά την υποτιθέμενη συμφωνία με την Τουρκία - Στο νοσοκομείο της Λέρου οι σοροί των νεκρών

Αφήνουν τους μετανάστες στο έλεος των δουλεμπόρων - Αλλοι 13 νεκροί σήμερα
Επτά παιδιά έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στα ανατολικά του Φαρμακονησίου. Η νέα τραγωδία είχε συνολικό «απολογισμό», μέχρι στιγμής, 13 νεκρούς, ακόμη τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες.

Το πολυεστερικό σκάφος με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 29 άτομα, βυθίστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ το λιμενικό σώμα κατόρθωσε να σώσει 15 ανθρώπους, 13 άντρες και δύο γυναίκες, από τα παγωμένα νερά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χωρίς πάντως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους, σύμφωνα με το Λιμενικό. Στο νοσοκομείο της Λέρου έχουν μεταφερθεί επίσης και οι σοροί των 13 νεκρών.

Από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό και δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία (03) ιδιωτικά σκάφη, έχουν διασωθεί, μέχρι στιγμής, σώοι 15 αλλοδαποί πρόσφυγες (13 άνδρες και 2 γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο της Λέρου (για προληπτικούς λόγους). Επίσης, έχουν ανασυρθεί οι σοροί 13 προσφύγων (4 άνδρες, 2 γυναίκες και 7 παιδιά).

Στην περιοχή πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 5 BF.

Κατά δήλωση των διασωθέντων εξακολουθεί να υπάρχει ένας (01) αγνοούμενος πρόσφυγας. Οι έρευνες συνεχίζονται και τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης