Μέχρι το καλοκαίρι η φύση θα αποκαταστήσει Εγκρεμνούς και Πόρτο Κατσίκι

Μέχρι το καλοκαίρι η φύση θα αποκαταστήσει Εγκρεμνούς και Πόρτο Κατσίκι

«Εξαφανίστηκαν» μετά τον ισχυρό σεισμό

Μέχρι το καλοκαίρι η φύση θα αποκαταστήσει Εγκρεμνούς και Πόρτο Κατσίκι
Αποτελούσαν ίσως τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου, τόσο αυτή του Πόρτο Κατσίκι, όσο και αυτή των  Εγκρεμνών. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά την περασμένη Τρίτη προκειμένου να «θαφτούν» από τις κατολισθήσεις μετά τον σεισμό που έπληξε την Λευκάδα. 

Η ίδια η φύση θα κάνει τη δουλειά της και θα αποκαταστήσει έως το ερχόμενο καλοκαίρι τη δημοφιλή παραλία, όπως και αυτήν των Εγκρεμνών, εκτιμούν οι γεωλόγοι του ΑΠΘ και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Το Πόρτο Κατσίκι έχει «εξαφανιστεί» σχεδόν στο σύνολό της η αμμώδης ακτή, ενώ το κύμα σκάει σχεδόν πάνω στις κάθετες αποθέσεις της κατολίσθησης. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα «βομβαρδισμένο» μοιάζει και το μικρό μονοπάτι που έχει διαμορφωθεί στην απέναντι πλευρά του κόλπου για την πρόσβαση των επισκεπτών σε σημείο που εξασφαλίζει υπέροχη θέα στην εντυπωσιακή παραλία. 

«Η θάλασσα θα κάνει τη δουλειά της τον χειμώνα και θα αποκαταστήσει το τοπίο, όπως κάνει επί χιλιάδες χρόνια. Αυτές οι διεργασίες γίνονται συνεχώς. Οι παραλίες αυτές είναι πανέμορφες και γνωστές παγκοσμίως, ακριβώς επειδή συμβαίνουν εκεί αυτά τα γεωλογικά γεγονότα. Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πάλι όπως τις ξέρουμε, ίσως με κάποιους επιπλέον βράχους», είπε στο «Εθνος» ο κ. Παπαθανασίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης