Δήμος Αίγινας: Γιατί «κουρέψαμε» τα 4.000 ευρώ απο τα χρέη Φλαμπουράρη

Δήμος Αίγινας: Γιατί «κουρέψαμε» τα 4.000 ευρώ απο τα χρέη Φλαμπουράρη

Το «κούρεμα» έφθασε το 60%  και θα πληρώσει 2.600 ευρώ γράφουν σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τα ΝΕΑ - Κάναμε το κούρεμα γιατί η αίτηση του ήταν... ειλικρινής και για να μην χάσει ο δήμος τα χρήματά του δηλώνει ο δήμαρχος Αίγινας για τον υπ. Επικρατείας

Δήμος Αίγινας: Γιατί «κουρέψαμε» τα 4.000 ευρώ απο τα χρέη Φλαμπουράρη
Το ποσό των περίπου 4.000 ευρώ από οφειλές για την κατανάλωση νερού «χάρισε» στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο δήμος Αίγινας.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στα «ΝΕΑ», επικαλούμενος έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ο υπουργός Επικρατείας χρωστούσε από το 2010 το ποσό των 6.659,47 ευρώ.

Με απόφαση, όμως, του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη στις 31 Αυγούστου και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 14 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Επικρατείας «έσβησε» το 60% της οφειλής με το αιτιολογικό της «αυξημένης κατανάλωσης».

Έτσι ο υπουργός Επικρατείας καλείται πλέον να πληρώσει το ποσό των 2.618,76 ευρώ, μειωμένο δηλαδή κατά 4.040,71 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ωστόσο, η διατύπωση «λόγω υπερβολικής κατανάλωσης είναι λάθος» και το «κούρεμα» έγινε επειδή το αίτημα θεραπείας που υπέβαλε ο υπουργός Επικρατείας ήταν ειλικρινές.
Κλείσιμο

Σε περιπτώσεις όπως αυτές του κ. Φλαμπουράρη «αν είναι κάτι που διαπιστώσει ότι είναι ειλικρινής η δήλωση του δημότη εμείς κοιτάμε το συμφέρον του δήμου» δήλωσε ο Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που κάναμε ήταν αντί να τον χρεώσουμε με το ανώτατο τιμολόγιο των περίπου 8 ευρώ για καταναλώσεις από 80 κυβικά μέτρα και πάνω, τον χρεώσαμε με το τιμολόγιο της κατηγορίας "36-45 κυβικά μέτρα" που είναι περίπου 3 ευρώ προκειμένου ο δήμος να μην χάσει τα χρήματά του», εξήγησε ο Δημήτρης Μούρτζης.

«Ο κ. Φλαμπουράρης έχει αποδεχθεί την απόφαση και έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρώσει την οφειλή του» κατέληξε ο κ. Μούρτζης. 










Διαβάστε εδω την απόφαση  




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης