Συνεχίζονται οι δολιοφθορές σε μελίσσια

Συνεχίζονται οι δολιοφθορές σε μελίσσια

Στο τελευταίο περιστατικό, άγνωστοι πέταξαν 115 κυψέλες σε έναν κοντινό γκρεμό

Συνεχίζονται οι δολιοφθορές σε μελίσσια
Έχουν βάλει σκοπό να μην αφήσουν μελίσσι για μελίσσι στη θέση του οι άγνωστοι δολιοφθορείς που δρουν εδώ και ένα μήνα σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, καταστρέφοντας τις περιουσίες δεκάδων παραγωγών μελιού.

Στόχος των βανδάλων που έδρασαν ξανά στο διάστημα από την περασμένη Τετάρτη ως την Κυριακή, έγιναν τα μελίσσια που είχαν τοποθετήσει οι ιδιοκτήτες τους στην περιοχή της Καλοσκοπής, στο όρος Γκιώνα στην Φωκίδα. Οι άγνωστοι πέταξαν 115 μελίσσια σε έναν κοντινό γκρεμό με αποτέλεσμα να καταστραφούν και να εξαφανιστεί ο πληθυσμός των μελισσών. Ο ιδιοκτήτης τους τα βρήκε διαλυμένα όταν πήγε να τα φροντίσει και  κατήγγειλε την δολιοφθορά στο αστυνομικό τμήμα Γραβιάς. 

Αυτό ήταν το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών που είχαν αναστατώσει από τις αρχές Ιουλίου τους μελισσοκόμους που είχαν τοποθετήσει τις κυψέλες τους σε κοντινές περιοχές. Τότε, οι άγνωστοι είχαν καταστρέψει περισσότερες από 1.000 κυψέλες, ρίχνοντάς τις στον γκρεμό μεταξύ Παύλιανης και Στρώμης στα σύνορα Φθιώτιδας – Φωκίδας στο όρος Οίτη ή κλείνοντας τις εισόδους με αποτέλεσμα τα σμήνη να πεθάνουν από ασφυξία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης