«Μην ξαναπιάσετε στο στόμα σας τον Σμηναγό Σήφη Αναστασάκη»

«Μην ξαναπιάσετε στο στόμα σας τον Σμηναγό Σήφη Αναστασάκη»

Τρία χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του σμηναγού, όταν συγκρούστηκαν δύo F-16 πάνω από τη νήσο Χρυσή, ο Δ/ντής Χειρουργικού Τομέα Νοσοκομείου Ιεράπετρας απαντά στον Καθηγητή Οικονομικών Υγείας, Λυκούργο Λιαρόπουλο, που ισχυρίστηκε πως αν η αντιμετώπισή του γινόταν αλλού, ο πιλότος θα επιζούσε

Φεστιβάλ νέων «βάφτηκε» με αίμα
«Μην ξαναπιάσετε στο στόμα σας τον Σμηναγό Σήφη Αναστασάκη»
Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από το τραγικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης τακτικής εναέριας μάχης, στην οποία συμμετείχαν 6 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ένας λάθος χειρισμός είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστούν στον αέρα ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16, της 115 Πτέρυγας Μάχης και να συντριβούν νότια της Ιεράπετρας, κοντά στη νήσο Χρυσή. 

Κλείσιμο
Το τραγικό περιστατικό βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία και συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το μονοθέσιο F-16C με πιλότο τον άτυχο σμηναγό Τάσο Μπαλατσούκα 33 ετών, χτύπησε από κάτω προς τα πάνω, περίπου στη μέση το F-16D στο οποίο βρίσκονταν ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης και ο ανθυποσμηναγός Παύλος Μποτζάκης, 25 ετών. Από τη σύγκρουση ο Μπαλατσούκας βρίσκει ακαριαίο θάνατο, ενώ ο Σήφης Αναστασάκης, μετά την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, μεταφέρεται και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με πολύ βαριά τραύματα και μετά από ηρωική αλλά άνιση μάχη, αφήνει την τελευταία του πνοή.

Με τίτλο «η ασέλγεια στη μνήμη ενός ήρωα και οι ραχούλες» ο Δ/ντής Χειρουργικού Τομέα Νοσοκομείου Ιεράπετρας απαντά με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο στον Καθηγητή Οικονομικών Υγείας, που ισχυρίστηκε πως αν η αντιμετώπιση του τραυματία σμηναγού γινόταν αλλού, ο πιλότος θα επιζούσε.

Διαβάστε περισσότερα από το www.cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης