«Βεντέτα» του ΣΔΟΕ με πελάτες και καταστηματάρχες στις Αρχάνες

«Βεντέτα» του ΣΔΟΕ με πελάτες και καταστηματάρχες στις Αρχάνες

Οι υπάλληλοι επέστρεψαν, έκαναν τους ελέγχους και απειλούν με λουκέτο ως και ένα μήνα την επιχείρηση – Το βράδυ της Τρίτης επαγγελματίες και πολίτες θεώρησαν προκλητικούς τους ελέγχους στο πανηγύρι του Αφέντη Χριστού

Στον εισαγγελέα 22 γιατροί και υπάλληλοι του ΟΠΑΔ
«Βεντέτα» του ΣΔΟΕ με πελάτες και καταστηματάρχες στις Αρχάνες
Σε βεντέτα εξελίχθηκε η διαμάχη των ελεγκτών του ΣΔΟΕ με καταστηματάρχες και πολίτες από τις Αρχάνες που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της γιορτής του Αφέντη Χριστού.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου η υπηρεσία αποφάσισε να πραγματοποιήσει ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων φοροδιαφυγής, στα πλαίσια της μεγάλης εκστρατείας που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Κλείσιμο
Την ίδια άποψη, όμως, δεν είχαν επαγγελματίες της περιοχής αλλά και πελάτες των καταστημάτων τους που θεώρησαν «προκλητική« την παρουσία του ΣΔΟΕ στο πανηγύρι και αντέδρασαν έντονα, υποχρεώνοντας τους ελεγκτές σε αποχώρηση από το χώρο.

Σε πολλούς, μάλιστα, η υπόθεση θύμισε την περίπτωση της Ύδρας όταν και χρειάστηκε ακόμα και η συνδρομή διμοιρίας των ΜΑΤ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε επιχειρηματίες του νησιού.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, αφού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ επέστρεψαν  στην περιοχή το πρωί της Τετάρτης και ολοκλήρωσαν τον έλεγχο παραδίδοντας στην επιχείρηση το Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου με όσα διαπίστωσαν.

Η επιχείρηση κατηγορείται για άρνηση ελέγχου με τη μη επίδειξη βιβλίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου της Τρίτης, δεν είχαν κοπεί περισσότερες από τρεις αποδείξεις σε πελάτες του καταστήματος.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι στη διακοπή του ελέγχου το βράδυ της Τρίτης συμμετείχαν και ιδιοκτήτες της ελεγχθείσας επιχείρησης και γι' αυτό, σε πρώτη φάση αφού ο έλεγχος συνεχίζεται, θα προχωρήσουν στην επιβολή «λουκέτου» για διάστημα έως και 1 μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι αυξημένοι σε στοχευμένες περιοχές της Κρήτης και πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο της υπηρεσίας είχε και πάλι μεταβεί στις Αρχάνες βεβαιώνοντας παραβάσεις σε καταστήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης