«Καταιγίδα» κατασχέσεων: Η εφορία βάζει χέρι σε 1.000 λογαριασμούς την ημέρα

«Καταιγίδα» κατασχέσεων: Η εφορία βάζει χέρι σε 1.000 λογαριασμούς την ημέρα

Μόνο τον Φεβρουάριο επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 21.231 φορολογουμένους - Η υπερφορολόγηση γονατίζει τους πολίτες: Δημιούργησαν νέες οφειλές 2,6 δισ. ευρώ

«Καταιγίδα» κατασχέσεων: Η εφορία βάζει χέρι σε 1.000 λογαριασμούς την ημέρα
Στα όρια τους βρίσκονται λόγω της υπερφορολόγησης νοικοκυριά και επιχειρήσεις που μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους δημιούργησαν νέες οφειλές ύψους 2,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1 δισ. μόνο το Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις και ακίνητα καθώς τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ, όπως γράφει η Καθημερινή.

Ενδεικτικό της «καταιγίδας» κατασχέσεων είναι το γεγονός ότι μόνο το Φεβρουάριο έγιναν 21.231 που σημαίνει ότι ο ρυθμός ήταν της τάξης των 1.000 την ημέρα, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος.

Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει ότι έαν διατηρηθεί ο ρυθμός του πρώτου διμήνου του 2017, τότε οι συνολικές κατασχέσεις θα ξεπεράσουν εκείνες του 2016 που ήταν 140.000, και ενδεχομένως να υψηλότερες έως 45%.

Συνολικά 4 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν περί τα 94 δισ. ευρώ στο Δημόσιο και, σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν αποκλείεται στο τέλος του έτους να «σπάσει» και το φράγμα των 100 δισ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι τα έσοδα που παρουσιάζουν αύξηση στο πρώτο τρίμηνο του έτους είναι αυτά που προέρχονται από παλαιές οφειλές φορολογουμένων και κατασχέσεις. 

Ωστόσο η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πλεόνασμα των 1,07 δισ. ευρώ το οποίο επιτεύχθηκε με καμουφλάζ στους φόρους και άρνηση πληρωμών στο κράτος.

Δείτε βίντεο: «Καταιγίδα» κατασχέσεων από την εφορία: 1.000 την ημέρα μόνο τον Φεβρουάριο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης