Σταθάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα «πέσουν» 11,5 δισ. στην οικονομία

Σταθάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα «πέσουν» 11,5 δισ. στην οικονομία

Ο υπουργός Οικονομίας βλέπει βάσιμους λόγους αισιοδοξίας ότι έως τον Ιούνιο του 2017 η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να «τρέχει» με ρυθμό 2,7% σε δωδεκάμηνη βάση

Σταθάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα «πέσουν» 11,5 δισ. στην οικονομία
Κεφάλαια της τάξης των 11,5 δισ. ευρώ θα δεχτεί η ιδιωτική οικονομία στην Ελλάδα έως τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας,  Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιος Σταθάκης, μιλώντας από το βήμα του γεύματος, που παρέθεσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Η «μερίδα του λέοντος αυτού του ποσού, 6,75 δισ. ευρώ, θα προέλθει από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ, τα 3,5 δισ. αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, τα 600 εκατ. τον αναπτυξιακό νόμο και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από διάφορα προγράμματα.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σταθάκης διατύπωσε ακόμη την εκτίμηση ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι αισιοδοξίας ότι έως τον Ιούνιο του 2017 η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να «τρέχει» με ρυθμό 2,7% σε δωδεκάμηνη βάση (Ιούνιος 2016-Ιούνιος 2017).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης