Με ρυθμό 0,4% «τρέχει» η γερμανική οικονομία

Με ρυθμό 0,4% «τρέχει» η γερμανική οικονομία

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη - Ισχυρό αντιστάθμισμα στις αδύναμες επενδύσεις οι εξαγωγές, οι κρατικές δαπάνες και η ιδιωτική κατανάλωση

Με ρυθμό 0,4% «τρέχει» η γερμανική οικονομία
Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι υψηλότερες εξαγωγές, όπως και οι ισχυρές κρατικές δαπάνες και η ιδιωτική κατανάλωση, αντιστάθμισαν τις αδύναμες επενδύσεις στις κατασκευές και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 0,4% το τρίμηνο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου από 0,7% τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική αρχή της χώρας. Το ποσοστό ήταν διπλάσιο από το 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters.

Κλείσιμο
Βάσει των μη προσαρμοσμένων στοιχείων, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,1% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, ο ισχυρότερος ρυθμός εδώ και πέντε χρόνια και υπερδιπλάσιος της πρόβλεψης των οικονομολόγων για 1,5%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης