Moody's: Υποβάθμισε το outlook της βρετανικής οικονομίας

Moody's: Υποβάθμισε το outlook της βρετανικής οικονομίας

Διατηρεί το επίπεδο πιστοληπτικής ικανότητας Aa1, λόγω προβλεπόμενης «μακράς περιόδου αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αρνητικές επιπτώσεις για τη μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της χώρας» 

Moody's: Υποβάθμισε το outlook της βρετανικής οικονομίας
Σε αρνητικό "γύρισε" η Moody's το outlook της βρετανικής οικονομίας, διατηρώντας ωστόσο το επίπεδο πιστοληπτικής ικανότητας Aa1, λόγω προβλεπόμενης "μακράς περιόδου αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αρνητικές επιπτώσεις για τη μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της χώρας" από το αποτέλεσμα του χτεσινού δημοψηφίσματος. Αρνητικότερη θα είναι η πορεία της Βρετανίας, σύμφωνα με τον οίκο αξιολογήσεων, αν η χώρα δεν καταφέρει μετά από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, να εξασφαλίσει μία ειδική σχέση με την ένωση.

Ταυτόχρονα, η Moody's προβλέπει πως, παρά τους ισχυρούς θεσμούς της χώρας, οι αλλαγές που θα προκληθούν στις πολιτικές - όπως στη μεταναστευτική - θα αποτελέσουν προκλήσεις για το πολιτικό προσωπικό. Τα δημοσιονομικά της χώρας προβλέπονται επίσης ασθενέστερα από τις ως τώρα προβλέψεις, λόγω του μειωμένου outlook για ανάπτυξη.

Στην ίδια αξιολόγηση - διατήρηση του Aa1 με γύρισμα του outlook σε αρνητικό, κατέληξε η Moody's και για την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης