Bloomberg: Γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα

Bloomberg: Γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα

Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, γράφει το πρακτορείο και σημειώνει πως «η έμμεση απειλή αποχώρησης από τις διαπραγματεύσεις είναι δικαιολογημένη»

Bloomberg: Γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκιο: η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους», σημειώνει στο κεντρικό του άρθρο σήμερα το πρακτορείου Bloomberg. Ένα άρθρο το οποίο υπογράφει σύσσωμη η συντακτική ομάδα.

«Η Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να στηρίξει το σχέδιο που ζητούν οι Ευρωπαίοι, το σχέδιο που περιλαμβάνει δεσμεύσεις που η Ελλάδα δεν μπορεί να τηρήσει και ου αναβάλλει μια ελάφρυνση του χρέους. Η έμμεση απειλή αποχώρησης από τις διαπραγματεύσεις είναι δικαιολογημένη», γράφει το Bloomberg.

Ουσιαστικά, τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζουν κατά βάθος ότι η συμφωνία την οποία επεξεργάζονται δεν θα προχωρήσει. Το πνεύμα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες θυμίζει ένα παλιό ανέκδοτο για την Σοβιετική Ένωση: «Προσποιούμαστε ότι δουλεύουμε και προσποιούνται ότι μας πληρώνουν».

Υπό το πρίσμα αυτής της συμφωνίας, η Ελλάδας συναινεί σε μια σειρά νέων φορολογικών περικοπών, συμπεριλαμβανομένων και μέτρων έκτακτης ανάγκης τα οποία θα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν χρειάζεται έτσι ώστε να υπάρχει επίτευξη και διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. Και η Ευρωζώνη λέει: «Αυτό θα τα κάνει όλα μια χαρά»...

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης