Η Ελενα Παπαδοπούλου νέα γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής

Η Ελενα Παπαδοπούλου νέα γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής

Ποια είναι η νεαρή οικονομολόγος που συμμετείχε στο Brussels Group και πλέον τοποθετείται στο υπουργείο Οικονομικών

Η Ελενα Παπαδοπούλου νέα γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, διορίζεται Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής η κ. Έλενα Παπαδοπούλου.

Είναι κόρη του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιου Παπαδόπουλου, ενώ οι γνώσεις που έχει σε οικονομικά θέματα είναι το δυνατό χαρτί της.

Κλείσιμο


Η Έλενα Παπαδοπούλου εργάστηκε στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου και θεωρείται «ανήσυχο πνεύμα». Ενδεικτικά, υπήρξε ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
 
Με μεγάλη εμπειρία σε θέματα μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής έχει γράψει αρκετά άρθρα και επιμελήθηκε μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το βιβλίο «Public Debt and Austerity in the EU» (Δημόσιο Χρέος και Λιτότητα στην ΕΕ). Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και το κρίσιμο διάστημα πριν την συμφωνία με τους θεσμούς ήταν μέλος του «Brussels Group» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης