Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Eάν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, τότε όλα έχουν τελειώσει

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Eάν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, τότε όλα έχουν τελειώσει

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διαψεύδει με δηλώσεις του πως υπάρχει από την Κομισιόν πρόθεση «εξάμηνης παράτασης» του ελληνικού προγράμματος - «Έχουμε ήδη ένα σχέδιο για την Ελλάδα», είπε και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει λόγος διαπραγμάτευσης άλλου

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Eάν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, τότε όλα έχουν τελειώσει
Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε το σενάριο πως η Κομισιόν πρόκειται να «προσφέρει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Eurogroup της Τετάρτης εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το διαψεύδει. Σύμφωνα με τον πρακτορείο Reuters, ο κύριος Σόιμπλε δήλωσε πως τα δημοσιεύματα που βασίζονται στις πληροφορίες αυτές είναι «λάθος». 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κύριος Σόιμπλε, που μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G20 στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως δεν αναμένει να υπάρξει συμφωνία κατά την συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, αλλά σε κάθε περίπτωση, περιμένει τις δεσμευτικές προτάσεις της Αθήνας να τεθούν ξεκάθαρα στο τραπέζι. Επίσης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως δεν πρόκειται να συζητηθεί νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, καθώς, όπως ανέφερε: «Έχουμε ήδη ένα σχέδιο για την Ελλάδα».

Κλείσιμο
Εάν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, τότε «όλα έχουν τελειώσει», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κυρίου Σόιμπλε, ο οποίος επίσης τόνισε ότι κανείς δεν ανάγκασε την Ελλάδα να δεχτεί το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Κατά τις δηλώσεις του, ο κύριος Σόιμπλε ανέφερε ότι θεωρεί τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, έναν «πολιτισμένο άνθρωπο».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα την Τρίτη το πρακτορείο MNI, επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επρόκειτο να καταθέσει σχέδιο εξάμηνης παράτασης για την Ελλάδα, αλλά και την αναδιοργάνωση της τρόικας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλείται το οικονομικό πρακτορείο του Deustche Boerse, η Επιτροπή θα προτείνει μειωμένο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα, στο ύψος του 1,5% έως 2%, ενώ στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα αποδεχθεί ξανά ως εχέγγυα (collaterals) τα ελληνικά ομόλογα εάν επιτευχθεί συμφωνία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης