Reuters: Μικρή πιθανότητα να προκαλέσει η Ελλάδα νέα κρίση στην ευρωζώνη

Reuters: Μικρή πιθανότητα να προκαλέσει η Ελλάδα νέα κρίση στην ευρωζώνη

Οι συνέπειες αυτή τη φορά θα είναι περισσότερο πολιτικές παρά οικονομικές και αυτό διότι σχεδόν το 90% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια των επίσημων πιστωτών, τονίζει

Reuters: Μικρή πιθανότητα να προκαλέσει η Ελλάδα νέα κρίση στην ευρωζώνη
Πέντε χρόνια μετά την πυροδότηση της κρίσης χρέους, η Ελλάδα εμφανίζεται και πάλι ως απειλή για την επιβίωση του ευρώ και έχει ξανά τη δυναμική να ταρακουνήσει ολόκληρη την ευρωζώνη.

Σύμφωνα όμως με το Reuters, οι συνέπειες αυτή τη φορά θα είναι περισσότερο πολιτικές παρά οικονομικές και αυτό διότι σχεδόν το 90% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια των επίσημων πιστωτών.

«Ό,τι και αν συμβεί, αυτή τη φορά η ανησυχία είναι για τα υπουργεία των χωρών της ευρωζώνης, όχι για τους ιδιώτες επενδυτές» αναφέρει αξιωματούχος της ΕΕ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, το πρακτορείο αναφέρει πως η Ευρώπη έχει αναπτύξει ορισμένου μηχανισμούς ώστε να αποφευχθεί μια νέα κρίση. Σε αντίθεση με το 2010, όταν ξεκίνησε η κρίση, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν τώρα την προστασία του ταμείου διάσωσης των 500 δισ. ευρώ. Eπίσης έχουν εργαλεία και διαδικασίες που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της κρίσης, για να αντιδράσουν σε μια αναταραχή στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης