Κίνα: «Στρατός» από ρομπότ θα κατασκευάσει τις μπαταρίες των iPhone 6

Κίνα: «Στρατός» από ρομπότ θα κατασκευάσει τις μπαταρίες των iPhone 6

Περίπου 10.000 ρομπότ θα... «προσλάβει» η εταιρία άμεσα - Θα κοστίζει 20-25.000 δολάρια το καθένα, αλλά θα κατασκευάζει 30.000 συσκευές

Κίνα: «Στρατός» από ρομπότ θα κατασκευάσει τις μπαταρίες των iPhone 6
Ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στην Κίνα και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών στον κόσμο, η Foxconn, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ρομπότ για τη συναρμολόγηση των προϊόντων της σε διάφορα εργοστάσια της χώρας.
 
Σύμφωνα  με τον ιστότοπο IT Home, η νέα αυτή πρακτική θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στα νέα iPhones και iPads της Apple, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Foxconn. Microsoft, Sony, BlackBerry και Nintendo συνεργάζονται επίσης με τον κινεζικό κολοσσό.

Κλείσιμο
Η Foxconn ανακοίνωσε ότι τα νέα “Foxbots” της θα κοστίζουν από 20.000 έως 25.000 δολάρια για να κατασκευαστούν, αλλά το καθένα από αυτά θα είναι σε θέση να κατασκευάζει 30.000 συσκευές. Σύμφωνα με τον CEO της Foxconn, Terry Gou, η εταιρεία θα ξεκινήσει “προσλαμβάνοντας” 10.000 ρομπότ για τα εργοστάσιά της πριν διευρύνει το εν λόγω project. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρομπότ βρίσκονται ήδη στο “τελικό στάδιο δοκιμών”.

Υπενθυμίζεται ότι το Reuters είχε αναφέρει το 2011 ότι η Foxconn σχεδιάζει να κατασκευάσει έως και ένα εκατομμύριο ρομπότ έως το 2014 προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία κατασκευής των προϊόντων της και να μειώσει το αυξανόμενο κόστος εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης