Επανατοποθέτηση 500 διοικητικών ΑΕΙ προωθεί ο Μητσοτάκης - 883 ζητά ο Λοβέρδος

Επανατοποθέτηση 500 διοικητικών ΑΕΙ προωθεί ο Μητσοτάκης - 883 ζητά ο Λοβέρδος

Εκτάκτως το πρωί στο Μαξίμου οι δύο υπουργοί - Νέα επικοινωνία των δύο μέσα στην ημέρα για να λυθεί το θέμα το συντομότερο 

Επανατοποθέτηση 500 διοικητικών ΑΕΙ προωθεί ο Μητσοτάκης - 883 ζητά ο Λοβέρδος
Τις διαθεσιμότητες στο υπουργείο Παιδείας είχε ως αντικείμενο η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με τους αρμόδιους υπουργούς, Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρώτη «μίνι κρίση» του νέου κυβερνητικού σχήματος αφορούσε στους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα και μόνο ένα μέρος αυτών θα επανατοποθετηθεί. Τα ονόματα ορισμένων υπαλλήλων από αυτούς που θα επιστρέψουν στο δημόσιο θα ανακοινωθούν μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Λοβέρδος τις προηγούμενες ημέρες είχε υπογραμμίσει σε συνεντεύξεις του πως δεν θα δεχθεί περεταίρω περικοπές στα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να υλοποιηθεί η συμφωνία που προέκυψε σε παλιότερη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάση της οποίας θα επανατοποθετηθούν 500 από τους 1136 υπαλλήλους. 

Κλείσιμο
Χθες Τετάρτη, το Τριμελές Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Παιδείας  να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα των 1036 διοικητικών υπαλλήλων των 8 Πανεπιστημίων που είναι σε διαθεσιμότητα και επέμενε να διατεθούν 500 θέσεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήθελε να εκδώσει τη σχετική πρόσκληση με βάσει την απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου, ωστόσο ο κ. Λοβέρδος πίεσε για το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει προς τον κ. Μητσοτάκη δύο επιστολές με την οποία ζητούσε να εκδοθεί πρόσκληση με:
Α. 781 θέσεις για  επανατοποθέτση στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν, και,
Β. 102 σε άλλα Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ που έχουν ανάγκες.

Στις δύο επιστολές ο κ. Αρβανιτόπουλος διατύπωσε επιχειρήματα για την  πρότασή του, σύμφωνα με τα   μετά τις παραιτήσεις για συνταξιοδότηση και μετά τις μετατάξεις υπαλλήλων σε Επιστημονικό Προσωπικό  και με βάσει τα Σχέδια Οργανισμών, οι ανάγκες  αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό , βάσει του οποίου εκδόθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα επανατοποθετηθούν με τη σημερινή ανακοίνωση, ενώ οι δύο υπουργοί θα έχουν επικοινωνία ξανά εντός της ημέρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» ζητά από τους συναδέλφους του να προχωρήσουν -βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα- στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία. 

Στο Εσωτερικών πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στο Υπουργείο Μεταφορών, προβλέπεται μείωση δομών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών. Από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο θα επέλθει μείωση έως και 10%, δηλαδή περίπου 1200 εργαζόμενοι θα δουν την «έξοδο» από το Δημόσιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης