Μη χάσετε το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίνας Αλεξάνδρου «Επιστροφή στις παλιές αγάπες»

Μη χάσετε το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίνας Αλεξάνδρου «Επιστροφή στις παλιές αγάπες»

Αυτή την Κυριακή το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Επιστροφή στις παλιές αγάπες» της Μαρίνας Αλεξάνδρου είναι στο ΘΕΜΑ!

Μη χάσετε το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίνας Αλεξάνδρου «Επιστροφή στις παλιές αγάπες»

Έρωτας, πάθος, προδοσία, μίσος είναι τα βασικά συστατικά ενός μύθου που εξελίσσεται στην επιφάνεια ενώ ταυτόχρονα, το Μετρό της Αθήνας ταξιδεύει στα τυφλά. Όπως και οι ήρωες του βιβλίου.

Ένα απροσδόκητο μοτίβο επιλέγει η Μαρίνα Αλεξάνδρου για να ξετυλίξει το νήμα της αφήγησής της στο βιβλίο «Επιστροφή στις παλιές αγάπες»: Την κατασκευή του Αττικού μετρό. Ωστόσο, ο παραλληλισμός που προκύπτει με τη ζωή και τις περιπέτειες των ηρώων είναι στ' αλήθεια μεγαλοφυής. Διότι, ακριβώς όπως προχωρούν οι εργασίες, σκάβοντας και διανοίγοντας σήραγγες στο υπέδαφος της πόλης, έτσι και οι αποκαλύψεις συνθέτουν ένα δαιδαλώδες δίκτυο εξηγήσεων, παρεξηγήσεων και παράλληλων ιστοριών μέσα στο βασικό μύθο του μυθιστορήματος. Ένα μικρό δείγμα από το ύφος και την θερμότητα που εκλύει η γραφή της Μαρίνας Αλεξάνδρου προσφέρει το ακόλουθο απόσπασμα: «Σαν Κασσάνδρα έβλεπε τη φωτιά ν' απλώνει και να τα καίει όλα στο διάβα της. Ποταμοί πύρινοι, καυτοί δρόμοι την πλημμύρισαν. Φυσούσε αδύναμα ποθώντας να διαλύσει τις φλόγες που έκαιγαν, αλλά δεν τη θέρμαιναν. Μέσα σ' αυτή την καυτή κόλαση δεν κατάφερνε να ζεσταθεί. Στάχτες δεν έμεναν, την άφησε ανέπαφη η φωτιά και η πυρά πέρασε από πάνω της χωρίς ν' αγγίξει τίποτα. Το μόνο καυτό ήταν το μέτωπό της. Άνοιξε τα μάτια τρομαγμένη. -Οράματα βλέπω, μουρμούρισε ταραγμένη».

Κλείσιμο

Παρ’ όλα αυτά, η υπόγεια πορεία προς την αυτογνωσία και την αλήθεια προχωρά, όσο μεγάλα και εάν είναι τα εμπόδια που της φράσσουν τακτικά το δρόμο. Το πάθος για την αλήθεια και την γνησιότητα των αισθημάτων διατρέχει το βιβλίο της Μαρίνας Αλεξάνδρου, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό, πρωτότυπο ανάγνωσμα, που μαγνητίζει όποιον το διαβάζει, ήδη από τις πρώτες γραμμές του κειμένου.





Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Επιστροφή στις παλιές αγάπες» της Μαρίνας Αλεξάνδρου.

(στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

Μην τo χάσετε!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης