Θαυμάστε την επιλογή του διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ και τα παλλόμενα... πέη

Θαυμάστε την επιλογή του διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ και τα παλλόμενα... πέη

Ο Jan Fabre ως σκηνοθέτης και χορογράφος, με την παράσταση «Mount Olympus», είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις με τους χορευτές που χορεύουν συρτάκι ολόγυμνοι

Θαυμάστε την επιλογή του διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ και τα παλλόμενα... πέη
Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ορίστηκε ο Βέλγος εικαστικός, θεατρικός δημιουργός και συγγραφέας Jan Fabre.
Ο Βέλγος καλλιτέχνης βρέθηκε την Τρίτη στο μουσείο της Ακρόπολης, όπου και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου για το όραμά του την επόμενη τετραετία στην Ελλάδα, προκαλώντας παράλληλα και πολλά ερωτηματικά για καλλιτέχνες και δημιουργούς που γνώριζαν πως θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο φετινό φεστιβάλ. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Fabre συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό,
Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κλείσιμο



Η έλευση πάντως του κ. Fabre έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παραγωγές και ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως δεν έχει το χρόνο να εποπτεύσει όλες τις δουλειές που προορίζονται για το Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες από αυτές θα ανέβουν όντως και ποιες δεν θα παρουσιαστούν. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 2016, θα είναι χρονιά αφιέρωμα στο Βέλγιο, ώστε να είναι καλύτερα κατατοπισμένος για το περιεχόμενο ο Βέλγος καλλιτέχνης.

Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός πως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής επανέλαβε πολλάκις στη συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται εδώ μόνο ως καλεσμένος και ότι στην ουσία δεν είναι παρά καλλιτεχνικός επόπτης. Από εκείνους που αντέδρασαν και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος ανέβασε την παραπάνω φωτογραφία σημειώνοντας. "Πρώτη ανάγνωση της Ορέστειας σήμερα. Μετά τις ανακοινώσεις του Φεστιβάλ, πήγαμε να πάρουμε ήλιο στη Δεξαμενή. Ουδέν κακόν, αμιγές καλού".



Πριν όμως ο Jan Fabre προκαλέσει με τις επιλογές του ως καλλιτεχνικός διευθυντής, προκαλούσε ως καλλιτέχνης, σε αυτή την περίπτωση ως σκηνοθέτης και χορογράφος, με την παράσταση Mount Olympus και την περιβόητη πια χορογραφία με τους άνδρες που χορεύουν γυμνοί. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης