Επιμένει ο Σαράντος Καργάκος: Ο Τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο

Επιμένει ο Σαράντος Καργάκος: Ο Τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο

Για κάποιους ειδικούς λόγους, πιστεύω ότι είναι εκεί θαμμένος ο βασιλιάς της Μακεδονίας, ανέφερε ο γνωστός ιστορικός

Επιμένει ο Σαράντος Καργάκος: Ο Τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο
Την πεποίθησή του ότι στον τύμβο της Αμφίπολης είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος επανέλαβε ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος. 

«Επί 20ετίας είχα ένα προαίσθημα ότι τα λείψανα του Αλεξάνδρου πρέπει να είχαν μεταφερθεί στην Μακεδονία. Πιθανώς κατά επιθυμία του ιδίου. Εγώ επιμένω ότι εάν πρόκειται να βρεθεί τάφος του Αλεξάνδρου αυτός θα είναι στην Μακεδονία και για κάποιους ειδικούς λόγους πιστεύω ότι βρίσκεται στην Αμφίπολη. Ο πιθανότερος τόπος είναι η Αμφίπολη και το σημείο εκείνο το οποίο θεωρώ ότι είναι πιθανότερο είναι ο Λέων της Αμφιπόλεως. Αυτό με έκανε να γράψω ότι πιθανώς ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην τον έχουμε αντιληφθεί. Διότι ο πέριξ του τάφους χώρους είχε ανασκαφεί στο παρελθόν» ανέφερε, μιλώντας στον Real FM.

«Η ανασκαφή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ούτε σε δύο βδομάδες. Ας κάνουμε υπομονή δύο χρόνια κύριε υπουργέ. Ο λόφος αυτός κρύβει πράγματα πολλά. Ενδεχομένως να μην είναι μόνο μία είσοδος να είναι και άλλοι είσοδοι. Ενδέχεται ακόμη να έχουμε και εκπλήξεις αν ανασκαφεί όλος ο χώρος. Δεν χρειάζονται ειρωνίες και ύβρεις. Αυτήν τη στιγμή μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε την χώρα μας», είπε ακόμα ο γνωστός ιστορικός, που από την αρχή των αποκαλύψεων του τύμβου είχε εκφράσει την άποψή του. 

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης