Η έξυπνη μηχανή που ταιριάζει κρασιά με οινόφιλους

Η έξυπνη μηχανή που ταιριάζει κρασιά με οινόφιλους

Το mySommelier είναι η χρήσιμη υπηρεσία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας botilia.gr για όλους όσοι αγαπούν τα κρασιά των μικρών παραγωγών

Η έξυπνη μηχανή που ταιριάζει κρασιά με οινόφιλους
Ο Αγγελος Δαμουλιάνος -ο δημιουργός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πώλησης κρασιών botilia.gr
- είναι γείτονας. Στην Καλλιθέα. Δίπλα σχεδόν από το σπίτι μου. Εκεί τον πρωτογνώρισα μετά την επιτυχία του στον τελικό του 5ου διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, το 2015. Είχε μόλις πάρει το 5ο βραβείο και είχε αρχίσει τα πρώτα βήματα στην αγορά.

Στη σελίδα του διαγωνισμού είναι διαθέσιμο ένα κείμενο: «Το botilia.gr είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που αγοράζουμε κρασί, ανακαλύπτοντας και διαθέτοντας τα καλύτερα κρασιά μικρών οινοπαραγωγών από όλη την Ελλάδα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην τιμή του οινοποιείου.

Κλείσιμο
»Μια ομάδα από έμπειρους οινολόγους και sommeliers, επιλέγει και φιλτράρει τα καλύτερα και ποιοτικότερα κρασιά για να διατεθούν μέσω του botilia.gr
. Τα επιλεγμένα κρασιά που είναι δυσεύρετα και συχνά σπάνια και συλλεκτικά, αποστέλλονται σε καταναλωτές αλλά και καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ιδέα γεννήθηκε όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν πολλοί σαν κι εμάς που δεν βρίσκαμε εξαιρετικά κρασιά που είχαμε ανακαλύψει σε ταξίδια ή εκθέσεις».

Η κοινή αγάπη για τη δουλειά και τα αποτελέσματα της δουλειάς των μικρών παραγωγών μετέτρεψαν τη γνωριμία σε μια σταθερή φιλική επικοινωνία. Πάνω στο κουβεντολόι, ο Άγγελος μου μίλησε για το mySommelier του botilia.gr. Πρόκειται για μια έξυπνη μηχανή που ταιριάζει γεύσεις και γούστα μέσα από μια σειρά απαντήσεων που δίνει ο οινόφιλος σε καθορισμένες ερωτήσεις. Οι τελευταίες αφορούν καθημερινές συνήθειες όπως ο καφές και το τσάι και τον τρόπο που επιλέγεις να τα πιεις: σκέτο, με λίγη ή πολύ ζάχαρη. Επιπλέον, τη σχέση μας με το λεμόνι, τη σοκολάτα και το τυρί ή την προτίμηση για τη συνοδεία ενός κομματιού ψητού κοτόπουλου.

Η πρώτη και βασική συνέπεια των απαντήσεων είναι η δημιουργία του προσωπικού γευστικού προφίλ. Με δύο λόγια, όπως μου εξήγησε ο Αγγελος σε μια επικοινωνία μας, «η υπηρεσία mySommelier ανέλυσε τις απαντήσεις, δημιούργησε το γευστικό προφίλ και είναι έτοιμη να προτείνει κρασιά που σίγουρα θα αρέσουν! Ο αλγόριθμος του mySommelier έχει αναπτυχθεί από εξειδικευμένη ομάδα προγραμματιστών και αναλυτών μεγάλων δεδομένων (big data) σε συνεργασία με την ομάδα έμπειρων sommeliers και οινολόγων του botilia.gr».

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο της λειτουργίας του mySommelier είναι και το εξής: «Κάθε φορά που ο χρήστης δοκιμάζει ένα κρασί, το βαθμολογεί και τα αποτελέσματα της βαθμολόγησής του συνυπολογίζονται στον αλγόριθμο του mySommelier, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ακρίβεια των εξειδικευμένων προτάσεων».

Και άλλο ένα στοιχείο που κάνει πολύ χρήσιμη την υπηρεσία σε σχέση με φίλους και δώρα.Ένας χρήστης μπορεί να βάλει τον mySommelier να ρωτήσει απευθείας τους φίλους του και να δημιουργήσει το γευστικό τους προφίλ. Μετά η επιλογή είναι απλή. Και τα δώρα-κρασιά θα φτάσουν στον προορισμό τους και θα είναι πολύ κοντά στις απαιτήσεις των φίλων του αποστολέα.

Σήμερα το mySommelier έχει 3.700 χρήστες και από αυτούς 1.300 το χρησιμοποιούν συχνά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης