Διπλωματική εργασία… μετά μουσικής

Διπλωματική εργασία… μετά μουσικής

Μια φοιτητική εργασία γίνεται η αφορμή για την εμφάνιση της Αφροδίτης Μάνου στον Σταυρό του Νότου Plus

Διπλωματική εργασία… μετά μουσικής
H Αφροδίτη Μάνου θα βρεθεί για μια μοναδική βραδιά στον Σταυρό του Νότου Plus την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Αυτή τη φορά όμως η αφορμή για το live είναι τελείως διαφορετική. Την πρωτοβουλία δεν πήρε ούτε η ίδια η τραγουδοποιός, ούτε ο χώρος, ούτε κάποια εταιρείας παραγωγής, αλλά η Δέσποινα. Ποια είναι η Δέσποινα; Μια 22χρονη φοιτήτρια την οποία η Αφροδίτη Μάνου γνώρισε πριν δύο χρόνια όταν την προσέγγισε για να της πάρει συνέντευξη για το ηλεκτρονικό περιοδικό στο οποίο δούλευε. 
Η Δέσποινα πήγε να δει την Μάνου για δεύτερη φορά πριν λίγο καιρό για να της ζητήσει να γίνει το «θέμα» της διπλωματικής της εργασίας. Στη σχολή στην οποία σπουδάζει η νεαρή, με σκοπό να ασχοληθεί με τις μουσικές παραγωγές, έπρεπε να παραδώσει διπλωματική εργασία με θέμα -τι άλλο;- μουσικό. Έτσι σκέφτηκε την Μάνου, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία και βρήκε το θάρρος να της το ζητήσει. 
Το concept ήταν πολύ συγκεκριμένο. Η συναυλία θα είχε τον τίτλο «30 νυχτερινή εκπομπή» και η Δέσποινα θα αναλάμβανε την διοργάνωση από την αρχή μέχρι το τέλος με σκοπό να βαθμολογηθεί πάνω σε αυτό και να πάρει το πτυχίο της. 
Όπως λέει και η ίδια η τραγουδοποιός: «Μια μουσική αναδρομή στο σύνολο της δουλειάς μου ως τραγουδοποιού, τόσο στους προσωπικούς μου δίσκους, όσο και στα τραγούδια μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο από το 1984, μέχρι σήμερα. Το σκέφτηκα και παρ’ όλη την αναβλητικότητα που με διακρίνει, κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο να αντισταθώ για πολύ σε μια τέτοια πρόταση, γεμάτη πάθος, όρεξη, πίστη, νιάτα και ελπίδα. Γεμάτη αγάπη, γνώση και αφοσίωση για τη δουλειά μου. Μια πρόταση που ήταν δώρο εμπιστοσύνης και αποδοχής, από μια γενιά που ετοιμάζεται να βγει και να βρει το δρόμο της σε μια Ελλάδα, που πάνω της η δικιά μου γενιά έχει ασελγήσει με όλους τους τρόπους και δεν έχει αφήσει παρά μόνο παραδείγματα προς αποφυγήν για τους νέους».
Την νεανική ορμή της Δέσποινας όμως θα μοιραστούν και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στη συναυλία. Στο live που θα λάβει χώρο στο Σταυρό του Νότου Plus η ορχήστρα θα αποτελείται από νέους μουσικούς, όλοι κάτω των 30 ετών, με επικεφαλής τον πιανίστα Σπύρο Λούκο. Γραφιστικά, βιντεάκια, ραδιοφωνικά σποτ, teaser και μακιγιάζ από συμφοιτητές και φίλους της Δέσποινας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης