Εύα ακούς;
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Εύα ακούς;

Σχεδόν  το σύνολο  του πολιτικού προσωπικού έχει  γυρίσει, με περιφρόνηση,  την πλάτη του  στην καθημερινότητα του φτωχού ελληνικού  πληθυσμού.

 Η «καθημερινότητα»  σαν καραμέλα και σαν τσιχλόφουσκα.  Την μασάνε, την  στραγγίζουν και μετά  την φτύνουν!

Η  «καθημερινότητα»  ως βιτρίνα. Για  τον Τσίπρα και την παρέα του. Η «καθημερινότητα»  ως κριτική της αντιπολίτευσης προς τον Σύριζα. Ετσι  για να λέμε  ότι μας πονάνε τα   μεροκάματα πείνας, η μαύρη εργασία, η καταιγίδα των  φόρων, η ακρίβεια , η ανεργία και  η μαζική μετανάστευση   εκατοντάδων  χιλιάδων  πτυχιούχων και εξαιρετικών επιστημόνων!

Κλείσιμο
Η  ατζέντα, στα χαρτιά, είναι η «καθημερινότητα».  Η ατζέντα επί  της ουσίας, στην πράξη, είναι,  φερ ειπείν  ο  Ιωσήφ  Βησσαριόνοβιτς Στάλιν.  Η Σταλινολογία συνεχίζεται με αμείωτη  ένταση. Και μάλιστα με την παρέμβαση της Εύας  Καιλή η  οποία απευθυνόμενη στον Σταύρο Κοντονή, του «υπενθύμισε» ότι «κομμουνιστές  εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου, έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού  πρώτα το καταλήστεψαν»!

Με απλά λόγια, όπως  έγραψε ειρωνικά και ο Μίκης Θεοδωράκης  σε πρόσφατο άρθρο του, «με το πρωινό του ο Στάλιν έτρωγε τηγανιτό  ανθρώπινο κρέας»! Με απλά λόγια οι  κομμουνιστές και  οι λοιποί  αντάρτες σκότωναν και  αποκεφάλιζαν αθώους  έλληνες  συμπολίτες τους. Με απλά λόγια ο  δωσιλογισμός  ήταν ανύπαρκτος. Αντε κάποιοι ελάχιστοι οι οποίοι στη συνέχεια, τιμωρήθηκαν όπως τους άξιζε. Με απλά λόγια ο ρόλος του «ταγματασφαλίτη»  ήταν  νοσηρή επινόηση  των κομμουνιστών. Και με απλά λόγια όσοι  δεν στρατεύθηκαν με  το ΕΑΜ ήταν πατριώτες. Οσοι στρατεύθηκαν  ήταν προδότες και εγκληματίες. Και όλα  μα όλα περί  βασανιστηρίων, αγριοτήτων, στρατοπέδων, Μακρονήσου, Ικαρίας και λοιπών  τοποθεσιών   εξορίας ήταν απλώς μυθεύματα  των Ελληνοσταλινίσκων και των παραφυάδων τους!

Εύα  ακούς; Εγκλήματα διαπράχθηκαν και από τις δύο πλευρές. Η Ιστορία είναι γραμμένη με αίμα. Κάθε  σελίδα. Κάθε φράση. Κάθε λέξη. Ο  εμφύλιος, κάθε  χώρας, όπως λόγου χάριν της Αμερικής, μεταξύ Βορείων και Νοτίων, είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Και ο  δικός σου  παππούς  ακολούθησε  την μοίρα πολλών άλλων  παππούδων που κατακρεουργήθηκαν από την αντίπαλη παράταξη!

Επειδή  όμως βρισκόμαστε στο  2017.  Επειδή «γνωριζόμαστε». Επειδή  τα   τελευταία  σαράντα  χρόνια η χώρα κυβερνήθηκε, κυρίως, από  το ΠΑΣΟΚ-με όλες τις παραλλαγές του-και επειδή τα σπορ της διαπλοκής, της  διαφθοράς, της συναλλαγής και της κομματικής πελατείας, είχαν στήσει  τρικούβερτο γλέντι, θα συμβούλευα   ψυχραιμία, αυτογνωσία, σεμνότητα  και αυτοκριτική σε βαθμό αυτομαστιγώματος!

Γιατί να μεν ο Τσίπρας και η παρέα του  ανακηρύχθηκαν σε πρωταθλητές κωλοτούμπας, φοροκαταιγίδας και πέτσινων  υποσχέσεων,  αλλά να μην  ξεχνάμε ότι το   χρέος  των  τριακοσίων  εκατομμυρίων είναι έργο των  γαλαζοπράσινων. Οτι η μαζική ανεργία είναι επίσης κληρονομιά των   γαλαζοπράσινων. Οτι  τα σπασμένα τα πληρώνουν όσοι δουλεύουν, παράγουν και πληρώνουν τους φόρους τους και ότι το αφήγημα «τα δικά μας παιδιά» είναι επίσης κληρονομιά των γαλαζοπράσινων!

Βολικά τα εγκλήματα  του Στάλιν. Βολικά  τα εγκλήματα των κομμουνιστών. Βολικές οι αμαρτίες των άλλων. Βολική η κυβίστηση του Τσίπρα. Επιτέλους Εύα άκου και λίγο  την  ενοχική συνείδηση  της παράταξής  σου. Μπας και δεν έχει; Ούτε ενοχές, ούτε συνείδηση; Αλήθεια πιστεύεις   ότι ο Στάλιν, ο Κοντονής, η Εσθονία και ο Τσίπρας θα  σας  ξεπλύνουν όλους;  Αν είναι έτσι τότε μου θυμίζεις παλιά  διαφήμιση που έλεγε «είναι  κεφάτη γυρίζει από του  Βρυξελόπουλου»!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ