Κορίτσια, θέλετε να κάνετε καριέρα; Κάντε το... όπως οι άντρες!

Κορίτσια, θέλετε να κάνετε καριέρα; Κάντε το... όπως οι άντρες!

Έλληνας οικονομολόγος, ένας εκ των συντακτών βρετανικής μελέτης, υποστηρίζει ότι, οι γυναίκες που υιοθετούν ανδρική συμπεριφορά, ανεβαίνουν στον εργασιακό χώρο 

Κορίτσια, θέλετε να κάνετε καριέρα; Κάντε το... όπως οι άντρες!
Θέλετε να εκτοξευτείτε επαγγελματικά παρά το γεγονός ότι πολλοί σας αντιμετωπίζουν ως το αδύναμο φύλο; 

Δεν έχετε παρά να βγάλετε το... μαστίγιο και να αφήσετε τη θηλυκότητά σας στο σπίτι...

Κλείσιμο
Αυτό προκύπτει από βρετανική έρευνα που συνυπογράφει ο Έλληνας οικονομολόγος, καθηγητής Νίκος Δρυδάκης. Ο οικονομολόγος από την Κρήτη είναι στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Ανγκλια Ράσκιν. Με τους συνεργάτες του διενήργησαν μία έρευνα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι, οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν καριέρα, δεν έχουν παρά να γίνουν «άνδρες»...

Όχι απαραιτήτως να φορέσουν παντελόνια αλλά να υιοθετήσουν την ανδρική συμπεριφορά.Για παράδειγμα, να αποκτήσουν πιο επιθετικό λόγο, να γίνουν πιο διεκδικητικές,να σφάζουν με το γάντι τον συνάδελφό τους -με ευγένεια πάντα γιατί δεν ξεχνάμε ότι είμαστε κυρίες!-για να έχουν και το πάνω χέρι. Επιπλέον,να δείχνουν ότι είναι κυρίαρχες στο χώρο, να έχουν αυτοπεποίθηση, να μιλάνε με άνεση και δυνατά (όχι πολύ όμως σαν να θέλουν να κάνουν επίδειξη), σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Το να δείχνει κανείς ισχυρός, ακόμη και να μην είναι, είναι προσόν, και για τον άνδρα αλλά και για τη γυναίκα. 

Υπάρχουν κάποια γυναικεία χαρακτηριστικά, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Δρυδάκης,τα οποία καθιστούν τις γυναίκες στα μάτια των εργοδοτών λιγότερο αποδοτικές σε σχέση με τους άνδρες.Για το λόγο αυτό, υπάρχει η οικονομική ανισότητα των δύο φύλων:πληρώνονται δηλαδή οι γυναίκες λιγότερο από τους άνδρες ακόμη κι αν κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα. 
 
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα γυναικών με τα εξής χαρακτηριστικά:λευκές, άγαμες, ηλικίας 21 ετών, στο τρίτο έτος των σπουδών τους στην Ψυχολογία, στον τομέα των επιχειρήσεων ή της Εκπαίδευσης.
   
Οι μισές γυναίκες με ηγετικές δεξιότητες εμφάνιζαν ανδρική συμπεριφορά. Ακόμη και τα χόμπι τους- σκάκι και πεζοπορία- θεωρούνται πιο δημοφιλή στον ανδρικό πληθυσμό. 
Οι άλλες γυναίκες που ήταν αρκετά ευγενικές, φιλικές και στοργικές - παραδοσιακά θηλυκά χαρακτηριστικά- δεν ανέβηκαν επαγγελματικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης