Υπάρχει σεξ χωρίς συναίσθημα;

Υπάρχει σεξ χωρίς συναίσθημα;

Μπορεί ένα ζευγάρι να αγαπιέται χωρίς σεξουαλικό ενδιαφέρον; Ο προβληματισμός της 39χρονης γυναίκας μέσα στο γραφείο μου ήταν η αιτία να γράψω αυτό το άρθρο, που πιστεύω ότι αγγίζει ένα μεγάλο ποσοστό της καθημερινής ζωής όλων μας.

Υπάρχει σεξ χωρίς συναίσθημα;
Πιο συγκεκριμένα, η παντρεμένη αυτή γυναίκα που πλησίαζε τα 40 χρόνια ζωής της, με επισκέφθηκε με την ερώτησή της απέναντί μου, εάν μπορεί να ζήσει μέσα στο γάμο της χωρίς πια να έχει σεξουαλικό ενδιαφέρον για τον άνδρα της.

«Είμαστε μαζί ως ζευγάρι 23 χρόνια και παντρεμένοι 20 χρόνια. Νομίζω γιατρέ ότι το σεξ μαζί του δεν μου προκαλεί πλέον καμία ευχαρίστηση, το κάνω από αγγαρεία και γιατί τον αγαπώ, αλλά πραγματικά δεν αισθάνομαι καμία σεξουαλική επιθυμία ούτε και έλξη να βρεθώ μαζί του. Μάλιστα μου γίνεται έμμονη ιδέα και έντονο άγχος, η σκέψη ότι το βράδυ στο κρεβάτι μας μπορεί να με πλησιάσει ή ακόμα και σε κάθε άγγιγμά του φοβάμαι ότι η επόμενη κίνησή του θα είναι το σεξ».

Κλείσιμο
Στην ερώτησή μου πόσο καιρό αισθάνεται έτσι για τον άνδρα της μου είπε χαρακτηριστικά:

«Τα τελευταία 5 χρόνια νοιώθω ότι τον βλέπω σαν έναν πολύ καλό μου φίλο που τον αγαπώ πραγματικά, νοιάζομαι πολύ γι’ αυτόν, είναι ο πατέρας των παιδιών μου και ένας πολύ καλός άνθρωπος».

Την ρωτάω αμέσως μετά αν η σχέση τους είχε σεξουαλικό ενδιαφέρον στην αρχή ή ένοιωθε από την αρχή ότι δεν το ήθελε σεξουαλικά. Κι εκείνη μου απαντά:

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης